back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Προπομπός της ΚΕ η σημερινή, υψηλών τόνων, συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου-ΚΟ

Διαβάστε επίσης

Σε βαρύ κλίμα αναμένεται η σημερινή κοινή συνεδρίαση (12.00μμ) Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ όπου τυπικά επί τάπητος θα τεθεί το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στην εισηγητική τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με βασικό ζητούμενο αν θα αποσαφηνίσει τη θέση του ως προς το αίτημα των διαφωνούντων για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών και διεξαγωγή εκλογών απο τη βάση εντός του 2024 και όχι το Φθινόπωρο του 2025 όπως ορίζει το καταστατικό.

Σε οτι αφορά τον χρονικό ορίζοντα των περαιτέρω εξελίξεων, συγκλίνουσες ενδείξεις παραπέμπουν κυρίως, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος Ιουνίου οπότε εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε οτι αφορά την κεντρική πλατφόρμα θέσεων και το χρονοδιάγραμμα στο ενδεχόμενο εσωκομματικής κάλπης. Είναι άλλωστε ενδεικτική η αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη στην πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ όπου μεταξύ άλλων ανέφερε : ” Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά.”

Αυτό που πάντως έχει αποσαφηνίσει ο κ.Ανδρουλάκης είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του εφόσον ανοίξει η κούρσα εκλογής.Υπενθυμίζεται οτι στην ίδια συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή από τη βάση της δημοκρατικής παράταξης. «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίζει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος προειδοποίησε οτι θα τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ όποιος βγει με τοξικό και διχαστικό λόγο.

Από την άλλη πλευρά οι διαφωνούντες καταλογίζουν πολιτική αδυναμία στον κ. Ανδρουλάκη την ώρα μάλιστα όπως δηλώνουν πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος και ο πρόεδρος προειδοποιεί με διαγραφές.

Η ΚΟ αριθμεί 32 άτομα και το Πολιτικό Συμβούλιο 39 και η κοινή συνεδρίαση -όπως τονίζουν πηγές -μπορεί να προσφέρεται για την ανάπτυξη και αντιπαράθεση θέσεων των δυο πλευρών, η όποια συζήτηση ωστόσο δεν ενέχει δεσμευτικό χαρακτήρα απόφασης κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στην Κεντρική Επιτροπή η οποία με τη σειρά της μπορεί να εξετάσει και να ανάψει πράσινο φως (εφόσον περάσει το σχετικό αίτημα) για τη διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου το οποίο και δύναται να αλλάξει το καταστατικό για εκλογή αρχηγού.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα