back to top
31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Α. Ραυτόπουλος: Εξαντλήθηκε η ανοχή και η αντοχή των καταναλωτών

Διαβάστε επίσης

Η ακρίβεια συνεχίζει να “καλπάζει” και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ περίπου 600.000 συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αγορά τροφίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτελέσματα της έρευνας το 6,5% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής.

«Η ανοχή και αντοχή των καταναλωτών έχει εξαντληθεί, οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ Απόστολος Ραυτόπουλος.
«Οι αυξήσεις των τιμών μπορεί να έχουν μειωθεί ως προς την έντασή τους, δηλαδή δεν γίνονται αυξήσεις σε ευρώ αλλά γίνονται σε λεπτά, αλλά όταν αυτό γίνεται καθημερινά τότε ο καταναλωτής βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά όταν ο μισθός του φτάνει μόνο μέχρι τις πρώτες 16 ημέρες του μήνα» πρόσθεσε.

Παρελθόν η μείωση τιμής 5% 

«Δεν υπάρχουν πλέον προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμών. Οι τιμές έχουν επιστρέψει και έχουν αυξηθεί από 5 έως 20% και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει και το 40% μετά τον τερματισμό του μέτρου, στις 31 Μαΐου 2024. Το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι τα μέτρα που πάρθηκαν την 1η Μαρτίου του 2024, όπως το καλάθι του νοικοκυριού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα