back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Επιπλέον, κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία τον αναζητούσε από χθες. Ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παρουσιάζει σε λίγη ώρα τροπολογίες και τις πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του πριν από λίγο στον Real fm, αυτή τη στιγμή κάθε μέρα έχουμε συλλήψεις για φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και μόνο στο ΑΤ Ομόνοιας από την αρχή του έτους έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις

Μονιμοποιείται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε ταξί και καφέ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση . Έτσι ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά διατηρείται στο 13% για τις περιπτώσεις που αποτελούν παραδόσεις δηλαδή delivery, ενώ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα επανήλθε στο 24%. Από 1/7/2024 μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί -από το 24% στο 13%- με εκτιμώμενο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 45 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση επιβάλλεται φέτος προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης σε ποσοστό 33% στα περσινά υπερκέρδη των διυλιστηρίων πετρελαίου, ε

Η έκτακτη συνεισφορά στα διυλιστήρια θα είναι κοντά 300 εκατ ευρώ και θα πάει στη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, είπε στο ίδιο μέσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφορικά με την μονιμοποίηση του χαμηλού ΦΠΑ στα ΤΑΧΙ ανέφερε ότι έλαβε αυτή την απόφαση προκειμένου να στηριχτεί η μετακίνηση μέσω ταξί και να μην υπάρξει αύξηση στα κόμιστρα και πως το ίδιο γίνεται για τον καφέ που θα πάρει ο εργαζόμενος που θα πηγαίνει στη δουλειά του και για το delivery.

Άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον ΥΠΟΙΚ να πάει στην επιτροπή της βουλής και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να συζητήσουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. “Αναμένω την απάντησή του” κατέληξε

Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου από τους καταναλωτές για τα τιμολόγια άλλου «χρώματος» από το πράσινο, όπως επισημαίνουν στελέχη των ιδιωτών προμηθευτών, καθώς τα πράσινα τιμολόγια σημείωσαν σημαντικές ανατιμήσεις τον Ιούνιο, μεταξύ 12% και 70%, λόγω της αύξησης της χονδρεμπορικής αγοράς κατά 35%. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από τα «κίτρινα» τιμολόγια -τα οποία αποτελούν την κυρίαρχη εναλλακτική επιλογή από τις αρχές του 2024 που πρωτο κυκλοφόρησαν τα «έγχρωμα» προϊόντα, σημαντική απήχηση έχουν αυτή τη φορά και οι συμβάσεις σταθερής χρέωσης. Παράγοντες της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμούν ότι τουλάχιστον για τη θερινή σεζόν οι τιμές θα κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα -κατηγορίας 4- σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Εν τω μεταξύ εκπνέει αύριο η προθεσμία εφαρμογής των μέτρων πυροπροστασίας για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή και σε απόσταση 300 μέτρων από άλση. Εφόσον δεν αποφασιστεί νέα παράταση , έρχονται αυστηρά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που δεν υπέβαλαν δήλωση του Κανονισμού Πυροπροστασίας για τα ακίνητα κοντά ή μέσα σε δασικές εκτάσεις. Περισσότερα στο athina984.gr

«Καμιά τοποθεσία» στο Ισραήλ δεν πρόκειται να γλιτώσει από τους πυραύλους του κινήματός του, αν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν στον Λίβανο διαμήνυσε ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολά Χασάν Νασράλα, σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά μεσα ενημέρωσης. Απείλησε επίσης –για πρώτη φορά– την Κύπρο, τονίζοντας πως έχει «πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ λέει πως θα χρησιμοποιήσει αεροδρόμια και βάσεις στην Κύπρο, αν η Χεζμπολά επιτεθεί στα αεροδρόμιά του».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο τέλος Ιουνίου παραπέμπονται οι κρίσιμες αποφάσεις, όπως προέκυψε από την πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου και της ΚΟ του κινήματος.

«Θα συνθέσω τις απόψεις του πολιτικού συμβουλίου. Θα πάρω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα παρουσιάσω ενιαία ενωτική πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή για όλα τα ζητήματα», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του. Παραδέχθηκε αρρυθμίες, ζητώντας ωστόσο δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επίσπευση των διαδικασιών έθεσε σειρά στελεχών ασκώντας αυστηρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος .

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου, ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας.

Την απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αναμένεται να ζητήσουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης,

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν προγραμματίσει για τις 12 οι εργαζόμενοι στη Λάρκο. Στάσης εργασίας -προς συμπαράσταση- της ΑΔΕΔΥ από τωρα έως τη λήξη του ωραρίου σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, αλλά και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου, .

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα