back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης του. Νωρίτερα βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα μετά την εμφάνιση του χθες στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του, έκρινε ότι παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε, μετά την απολογία του, προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Κάθε μέρα έχουμε συλλήψεις για φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Μόνο στο ΑΤ Ομόνοιας από την αρχή του έτους έχουν γίνει περισσότερες από 200 συλλήψεις τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Real fm.

Μια σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με στόχο την προστασία των θυμάτων και με την αυστηρότερη αντιμετώπιση των δραστών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η Μίνα Μουστάκα θα μας πει περισσότερα…

Μονιμοποιείται με απόφαση η του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε ταξί και καφέ. Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά διατηρείται στο 13% μέσω delivery, ενώ σε εκείνα που σερβίρονται ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%. Από 1ης Ιουλίου επίσης μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί στο 13%. Παράλληλα με την ίδια απόφαση επιβάλλεται φέτος προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης σε ποσοστό 33% στα περσινά υπερκέρδη των διυλιστηρίων πετρελαίου.

Στην στήριξη των πιο αδύναμων και κυρίως των συνταξιούχων που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, θα κατευθυνθεί μέρος των εσόδων από την επιβολή της έκτακτης συνεισφοράς στα διυλιστήρια για τα υπερκέρδη του 2023, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον ρ/σ Real fm. Σε μία πρώτη εκτίμηση είπε ότι το ποσό μπορεί να είναι κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας λόγο για μία “κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Η ελληνική οικονομία τα πηγαίνει καλά στην παραγωγή κερδών και πάρα πολύ άσχημα στο κοινωνικό κράτος και τις ανισότητες. Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και το έργο της μας έχει φέρει εδώ, είπε στον Αθηνα 984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με το διήμερο του Ινστιτούτου Αλ. Τσίπρα τόνισε ότι έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για πολιτική συζήτηση. Ήταν απάντηση και στην τοξικότητα που υπάρχει στο περιβάλλον του κ. Κασσελάκη. Ήταν ένα επιτυχημένο διήμερο κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου από τους καταναλωτές για τα τιμολόγια άλλου «χρώματος» εκτός του πράσινου όπως επισημαίνουν στελέχη των ιδιωτών προμηθευτών, μετά τις σημαντικές ανατιμήσεις που σημείωσαν τον Ιούνιο, μεταξύ 12% και 70%, λόγω της αύξησης της χονδρεμπορικής αγοράς κατά 35%. Τα «κίτρινα» τιμολόγια είναι πλέον αυτά που αποτελούν την κυρίαρχη εναλλακτική επιλογή από τις αρχές του έτους. Σημαντική απήχηση στους καταναλωτές έχουν και οι συμβάσεις σταθερής χρέωσης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα -κατηγορίας 4- σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Αύριο εκπνέει η προθεσμία εφαρμογής των μέτρων πυροπροστασίας για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή και σε απόσταση 300 μέτρων από άλση. Αυστηρά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που δεν θα υποβάλλουν σχετική δήλωση. Περισσότερα στο athina984.gr .

Απειλές του ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολά Νασράλα πως «καμιά τοποθεσία» στο Ισραήλ δεν πρόκειται να γλιτώσει από τους πυραύλους αν οι δυνάμεις επιτεθούν στον Λίβανο. Απείλησε ευθέως και την Κύπρο αν ανοίξει αεροδρόμια που θα χρησιμοποιηθούν από τον εχθρό, όπως είπε.Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», απάντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο τέλος Ιουνίου παραπέμπονται οι κρίσιμες αποφάσεις, όπως προέκυψε από την πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου και της ΚΟ του κινήματος.

«Θα συνθέσω τις απόψεις του πολιτικού συμβουλίου. Θα πάρω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα παρουσιάσω ενιαία ενωτική πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή για όλα τα ζητήματα», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του. Παραδέχθηκε αρρυθμίες, ζητώντας ωστόσο δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επίσπευση των διαδικασιών έθεσε σειρά στελεχών ασκώντας αυστηρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος .Μεταξύ αυτών οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Νάντια Γιαννακοπούλου και Μανώλης Χριστοδουλάκης που ζήτησαν εκλογή αρχηγού από τη βάση, το φθινόπωρο.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου ,ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής,η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας. Την απόσυρση της ζήτησαν με την έναρξη της συνεδρίασης, τα περισσότερα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σε λίγη ώρα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Προς συμπαράσταση η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάσης εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με ισχυρούς βόρειους ανέμους έως και 7 μποφόρ στα Ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου, 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα