back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας,, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης του. Νωρίτερα βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα μετά την εμφάνιση του χθες στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του, έκρινε ότι παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε, μετά την απολογία του, προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με στόχο την προστασία των θυμάτων και με την αυστηρότερη αντιμετώπιση των δραστών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο νέος οδικός χάρτης περιλαμβάνει 13 νέες διατάξεις, που σύντομα θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή. Μεταξύ άλλων οι ποινές για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας εκτίονται, χωρίς να δίνεται αναστολή και χωρίς να μπορεί να μετατραπεί η ποινή τους καθ οποιονδήποτε τρόπο η παραπομπή τους σε δίκη θα γίνεται σύντομα μετά την ανάκριση χωρίς να μεσολαβεί κρίση δικαστικού συμβουλίου, ενώ προβλέπεται προσωρινή κράτηση έως έξι μήνες για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Περισσότερα στο athina984.gr

Σε 73 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η ΕΛΑΣ, ενώ το πρώτο πεντάμηνο του έτους για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν περίπου 5.500 άτομα, σύμφωνα με το υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα έντονων αντιδράσεων, ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας. Την απόσυρση της ζήτησαν με την έναρξη της συνεδρίασης, τα περισσότερα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Κλειστή η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την Πανεπιστημίου έως την οδό Σέκερη ενώ έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Μονιμοποιείται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε ταξί και καφέ. Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά διατηρείται στο 13% μέσω delivery, ενώ σε εκείνα που σερβίρονται ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%. Από 1ης Ιουλίου επίσης μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί από 24% στο 13%. Παράλληλα με την ίδια απόφαση επιβάλλεται φέτος προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης σε ποσοστό 33% στα περσινά υπερκέρδη των διυλιστηρίων πετρελαίου.

Η έκτακτη συνεισφορά στα διυλιστήρια θα είναι κοντά 300 εκατ ευρώ και θα πάει στη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, είπε στον Real fm ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία “κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Η ελληνική οικονομία τα πηγαίνει καλά στην παραγωγή κερδών και πάρα πολύ άσχημα στο κοινωνικό κράτος και τις ανισότητες. Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και το έργο της μας έχει φέρει εδώ, είπε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με το διήμερο του Ινστιτούτου Αλ. Τσίπρα τόνισε ότι έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για πολιτική συζήτηση. Ήταν απάντηση και στην τοξικότητα που υπάρχει στο περιβάλλον του κ. Κασσελάκη. Ήταν ένα επιτυχημένο διήμερο κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα -κατηγορίας 4- σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Αύριο εκπνέει η προθεσμία εφαρμογής των μέτρων πυροπροστασίας για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή και σε απόσταση 300 μέτρων από άλση. Αυστηρά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που δεν θα υποβάλλουν σχετική δήλωση. Περισσότερα στο athina984.gr.

Με εγκαύματα μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Λαμίας 63χρονος αγρότης, μετά την προσπάθεια του να ελέγξει μία φωτιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στις παρυφές του χωριού Κομποτάδες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λαμίας. Υπο έλεγχο η φωτιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 63χρονος έχει καεί στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά.

Εκτός των επισήμων αργιών για τον ιδιωτικό τομέα η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων. Περισσότερα στο athina984.gr

Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για την επόμενη σχολική χρονιά. Η προθεσμία λήγει στις 21 Ιουλίου.

Την πλήρη ψηφιακή απεικόνιση της Αγίας Σοφίας ολοκλήρωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο ενός προγράμματος «ολιστικής καταγραφής» του μνημείου. Το έργο σαρώθηκε σε υψηλή ανάλυση η Αγία Σοφία, και δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό δίδυμο κτήριο. Ακόμη και αν η Αγία Σοφία καταρρεύσει εντελώς σε έναν πιθανό σεισμό της Κωνσταντινούπολης, μπορεί να ξαναχτιστεί με τον ίδιο τρόπο, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του TRT Haber.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με ισχυρούς βόρειους ανέμους έως και 7 μποφόρ στα Ανατολικά. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 37 βαθμούς Κελσίου, 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα