back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης και στην οδό Κλεισούρας στο Μενίδι σύμφωνα με την πυροσβεστική. Σε εξέλιξη η φωτιά σε αποθήκη στον Βοτανικό.

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη και στην περιοχή Λίμνη του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Λίμνη να είναι σε ετοιμότητα.

Σε κόκκινο συναγερμό αύριο η Αττική λόγω ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Συντονιστική σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια με αντικείμενο τον προγραμματισμό των ενεργειών λόγω της επικινδυνότητας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης του. Η ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, έκρινε ότι παραβίασε τους δύο από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία, μεταξύ της δέσμης μέτρων, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Προανήγγειλε επίσης αλλαγές επί τω αυστηρότερω αναφορικά με την ποινική μεταχείριση των δραστών.

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιώργος Τσίπρας. Χαρακτηρίζει «επικίνδυνους και λίγους» όσους βρίσκονται στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, με Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη Βουλή όπου συζητείται η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στον νέο ιδιοκτήτη, σε κατάσταση παύσης λειτουργίας. Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της επίμαχης τροπολογίας, έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Για κατάπτυστη τροπολογία, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η χυδαία και ομοφοβική επίθεση που εξαπέλυσε ο Βασίλης Στίγκας στον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών διερωτήθηκε εάν ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού είναι «ο» ή «η» με την Όλγα Γεροβασίλη να παρεμβαίνει άμεσα, καλώντας τον να ανακαλέσει.Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επί της ουσίας δεν ανακάλεσε, η φράση πάντως, διαγράφηκε από τα πρακτικά.

Ο Μαρκ Ρούτε θα είναι, σύμφωνα με το politico, ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αφού και τα 32 μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν ότι ο απερχόμενος Ολλανδός πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για την επόμενη σχολική χρονιά. Η προθεσμία λήγει στις 21 Ιουλίου.

Στη μάχη της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης μπαίνει ο Αθήνα 9.84 συμμετέχοντας στην ίδρυση του «ΦΑΕΘΩΝ» που στοχεύει στην παραγωγή και διάθεση «καθαρής ενέργειας. Το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Ρ.Α. ενέκρινε την συμμετοχή του δημοτικού σταθμού στην ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Πέμπτη σήμερα και για τις νέες ταινίες της εβδομάδας θα μας ενημερώσει η Μαρία Βασιλοπούλου

Και ο καιρός: Ζεστός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 37 βαθμοί Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα