back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες αυτήν την ώρα σε πολλά μέτωπα πυρκαγιάς στη χώρα. Πριν από λίγο υπήρξε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Πύραρχo Βασίλη Bαθρακογιαννη. Ο Πάνος Θεοδωρόπουλος θα μας ενημερώσει…

Εντολή της περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν κλειστά τα πάρκα και τα άλση της αρμοδιότητας της. Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα και περιοχές NATURA.

Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την επικινδυνότητα των πυρκαγιών. Κλειστοί ο Εθνικός κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου.Περιπολίες από ομάδες προσωπικού σε 24ωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου. Επίσης η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους προκειμένου να ενημερωθεί η Πυροσβεστική όπου είναι αναγκαίο ενώ σε περίπτωση που οι κάτοικοι αντιληφθούν εστία φωτιάς μπορούν να επικοινωνούν με το 1595 ή το 2105287800,τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς στη Νυφίδα Λέσβου. Στον εισαγγελέα 69χρονος για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την σύνταξη εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας όσον αφορά στα ακαθάριστα οικόπεδα ακινήτων που βρίσκονται κοντά, ή μέσα σε δασικές εκτάσεις. Αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες.

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Άνδρας 81 ενός ετών δολοφόνησε το πρωί, με κατσαβίδι την 73χρονη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την άγνοια, την ανεπάρκεια, την αλαζονεία και την αναλγησία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι τα μέτρα για το ρεύμα αποδείχθηκαν ανε παρκέστατα στη μείωση του κόστους παραγωγής αναφέρει το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ τον άμεσο προγραμματισμό της συζήτησης των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος. Οι προτάσεις συνοδεύονται από εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους άρα μπορούν να παραπεμφθούν άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές ,επισημαίνει ο κ. Φάμελος.

Στο μεταξύ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ζητά να συναντηθεί μαζί του για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που ανακύπτουν και θα ανακύψουν στο μέλλον από την εφαρμογή του νόμου για το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα.

Το “πράσινο φως” για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο από την 1η Ιουλίου, έδωσε το υπουργείο Εργασίας με σχετική εγκύκλιο. Σταδιακά, η εφαρμογή του μέτρου θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα του.

Έξι άνθρωποι νεκροί και άλλοι 44 τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Νιτγιά ρμπα κιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και επεκτάθηκε στον γειτονικό νομό του Μαρντίν.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λόγω του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από αυτην την ώρα εως τις 10 το βράδυ.

Αύριο από τις 4 το απόγευμα με 11 το βράδυ τα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» θα έχουν προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση «ΣΕΦ» λόγω διεξαγωγής του βραδινού αγώνα δρόμου “RUN GREECE ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2024”.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα