back to top
31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

31.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Η Ανοιχτή Πόλη διαφωνεί με τα λουκέτα στα πάρκα

Διαβάστε επίσης

Ο αποκλεισμός των πάρκων της πόλης δεν είναι στρατηγική πυροπροστασίας, επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το μέτρο του αποκλεισμού πάρκων και άλλων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους, με επίκληση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς.

Όπως τονίζει: «Τα κλειστά και άδεια πάρκα φυσικά και δεν είναι στρατηγική αποφυγής της πυρκαγιάς. Οι ανοιχτοί προσβάσιμοι χώροι πρασίνου είναι δικαίωμα των κατοίκων – και το καλοκαίρι είναι στοιχειώδης ανάγκη τους.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής επιμένει στην πρακτική του αποκλεισμού πάρκων και άλλων χώρων πρασίνου από τους κατοίκους, με επίκληση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Όπως ήδη στις πρώτες ζέστες του Απριλίου, έτσι και τώρα, ο κ. Χαρδαλιάς αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να υπερασπιστεί τα πάρκα της της αρμοδιότητάς της, αφού καταφεύγει στο παράλογο μέτρο του αποκλεισμού των πολιτών από πολύτιμους χώρους δροσιάς και αναψυχής, όπως το Πεδίο του Άρεως και ο λόφος Φινόπουλου, και μάλιστα τη στιγμή που τους έχουν περισσότερη ανάγκη.

Τα κλειστά και άδεια πάρκα φυσικά και δεν είναι στρατηγική αποφυγής της πυρκαγιάς. Οι ανοιχτοί προσβάσιμοι χώροι πρασίνου είναι δικαίωμα των κατοίκων – και το καλοκαίρι είναι στοιχειώδης ανάγκη τους. Ο Δήμος Αθηναίων να υπερασπιστεί την ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών και να ασκήσει κάθε πίεση στην Περιφέρεια για να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στις αρμοδιότητές της: με ένα αξιόπιστο σχέδιο προστασίας των αστικών πράσινων χώρων που δεν θα βάζει λουκέτα και στις λιγοστές πράσινες διεξόδους των Αθηναίων».

Μάγδα Μπουλούκου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα