back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Λίγο μετά τις 12.30 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός της Θεσσαλονίκης, κοντά στη λίμνη Βόλβη. Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στη Σαλαμίνα μεταξύ της περιοχής Γαλήνη και Αγίου Ιωάννου σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης σημειώθηκε ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος. Από την ανατροπή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες, οι όποιοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για περαιτέρω εξετάσεις.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από το Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην Αχαΐα, η φωτιά άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές σε κατοικίες, ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκτάσεις, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Σήμερα, όπως είπε, θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πολύ αυξημένη παραμένει η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία, όπως και από το λιμάνι της Ραφήνας.

Στους οδικούς άξονες, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από δάσος Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενώ καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών σημειώνονται στην Αττική Οδό από τον Ασπρόπυργο έως την έξοδο της Ελευσίνας. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας, ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. Προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί και μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και των διοδίων Καλαμακίου.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχουν καθυστερήσεις μόνο στα διόδια Αφιδνών.

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων, αλλά και όσων έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλγια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή λίγο μετά το συμβάν και διερευνούν τι συνέβη, πρόσθεσε ο στρατός, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Προς το παρόν η παλαιστινιακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει την είδηση αυτή.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 4: Γεωργία – Τσεχία. Στις 7: Τουρκία – Πορτογαλία. Στις 10: Βέλγιο – Ρουμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα