back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη παραμένουν οι μεγάλες πυρκαγιές σε Ροδόπη και Άνδροκαι ενώ σε λίγη ώρα σταματά η συνδρομή των πτητικών μέσων.

Μεγάλο μέτωπο και σε δασική έκταση στους Ασκητές στις Σάππες της Ροδόπης, με τις φλόγες να κατευθύνονται και προς τη Μαρώνεια Επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 13 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και 4 εναέρια, ενώ ενισχύσεις αναμένονται σε λίγη ώρα από Καβάλα, Ξάνθη και Σουφλί. Ένα σκαπτικό μηχάνημα ανετράπη κατά τη διάρκεια των εργασιών. Μήνυμα για ετοιμότητα εκκένωσης έλαβαν μέσω του 112 οι κάτοικοι της περιοχής.

Αντίστοιχο μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν νωρίς το μεσημέρι, οι κάτοικοι των χωριών Στραπουριές, Λάμυρα, Υψηλά και Μένητες στην Άνδρο, εκεί όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ. Κλιμάκιο από 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα φθάνει σε λίγη ώρα από την Αθήνα στο νησί.

Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα κλιμάκια και δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη βιομηχανική ζώνη της Πρέβεζας, σε χορτολοβαδική έκταση στο Μαρκόπουλο, στη Σαλαμίνα καθώς και στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Τις πληγές τους μετρούν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι σε Ηλεία, Αχαΐα και Αρκαδία Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση των καμένων περιοχών.

Ως υπαίτιοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς στο δάσος της Ύδρας συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος σκάφους αναψυχής, οι επιβαίνοντες του οποίου χθες το βράδυ έριξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο Μπίστι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η θαλαμηγός έχει κατασχεθεί.

Εκπνέει στις 30 Ιουνίου η παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων και δημόσιων χώρων από κλαδιά και ξερόχορτα. Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα είναι Δημόσιοι οργανισμοί και ιδιώτες που δεν θα έχουν καθαρίσει τους χώρους ευθύνης τους.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, παραμένει και αύριο Κυριακή ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και την Εύβοια σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι προσωρινοί πίνακες των 300.000 δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2024-2025

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης με ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι έπληξαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και στο πλοίο Transworld Navigator στην Αραβική Θάλασσα, χωρίς ωστόσο να δίνουν πληροφορίες για τον χρόνο των υποτιθέμενων επιθέσεων.

Με λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι οι σημερινές συναυλίες του Δήμου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα. Αυτή την ώρα Βαγγέλης και Βασίλης Κορακάκης στη συμβολή των οδών στην Σπύρου Πάτση και Αγίας Μαρκέλλας, στον Βοτανικό. Ενώ στην πλατεία Ναθαναήλ, στα Πατήσια, συναυλία με τον Βασίλη Παϊτέρη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro

Γεωργία – Τσεχία: 1 – 1

Τουρκία – Πορτογαλία: 0 – 3

Σε μια ώρα: Βέλγιο – Ρουμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30,6βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα