back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Πριν από λίγο νέα φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στο Άνω Δασκαλιό του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια, στις περιοχές Δασκαλειό και Κουταλάδες οι κάτοικοι των οποίων ειδοποιήθηκαν για ετοιμότητα εκκένωσης μέσω του 112.. Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη των πυροσβεστών στα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Άνδρο και στους Ασκητές Δήμου Σαππών στην Ροδόπη. Τα πτητικά μέσα θα ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις νερού αύριο το πρωί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας καθώς και στο Κάστρο Λακωνίας. Οριοθετήθηκε άμεσα η πυρκαγιά σε χώρο ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο Σερρών.

Συνολικά 66 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Και αύριο πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, θα παραμείνει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση των καμένων περιοχών σε Ηλεία, Αχαΐα και Αρκαδία.

Ως υπαίτιοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς στο δάσος της Ύδρας συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος σκάφους αναψυχής, οι επιβαίνοντες του οποίου χθες το βράδυ έριξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο Μπίστι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η θαλαμηγός έχει κατασχεθεί.

Σε τρεις συλλήψεις για ισάριθμες φωτιές σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα προχώρησαν χθες και σήμερα οι αρμόδιες αρχές της πυροσβεστικής.

Εκπνέει στις 30 Ιουνίου η παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων και δημόσιων χώρων από κλαδιά και ξερόχορτα.. Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα είναι Δημόσιοι οργανισμοί και ιδιώτες που δεν θα έχουν καθαρίσει τους χώρους ευθύνης τους.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι προσωρινοί πίνακες των 300.000 δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2024-2025

Λίβανος και Τελ Αβίβ επιβεβαιώνουν ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος Τζαμάα Ισλαμίγια που πρόσκειται στη Χαμάς, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλιτικού πλήγματος στον ανατολικό Λίβανο.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης με ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι έπληξαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα. Διαψεύδουν οι ΗΠΑ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro

Γεωργία – Τσεχία: 1 – 1

Τουρκία – Πορτογαλία: 0 – 3

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 30,6βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα