back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στο Άνω Δασκαλειό Κερατέας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που μαζί με υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και εθελοντές κατάφεραν να περιορίσουν άμεσα τη φωτιά. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτι στην περιοχή. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και την επαρχιακή Κερατέας-Αναβύσσου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες για τη μάχη που έδωσαν στις φωτιές στην Αττική και σε όλη τη χώρα δίνει με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα για τη φωτιά στην Κερατέα σημειώνει ότι οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέσα σε μόλις μια ώρα.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος σκάφους αναψυχής τα οποία συνελήφθησαν ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς στο Μπίστι της Ύδρας, λόγω ρίψης βεγγαλικών. Η θαλαμηγός έχει κατασχεθεί.

Εξάλλου σε τρεις συλλήψεις για ισάριθμες φωτιές σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Ασκητές του δήμου Μαρώνειας Σαπών στη Ροδόπη. Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν από την πυρκαγιά στην Άνδρο, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας καθώς και στο Κάστρο Λακωνίας.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο κατέκτησε η Νόρα Δράκου, στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι, σπάζοντας παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ έπιασε και το όριο για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην Ουκρανία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν από τον χθεσινό βομβαρδισμό στην πόλη Χάρκοβο, εν μέσω ενός νέου κύματος ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα έπληξε πολυκατοικία, σκορπώντας τον θάνατο.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε, τουλάχιστον 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν για ένα ακόμα Σάββατο βράδυ στους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση Νετανιάχου και να απαιτήσουν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς. Ισραηλινά δημοσιεύματα μιλούν για περίπου 150.000 διαδηλωτές μόνο στο Τελ Αβίβ, ενώ μεγάλες ήταν και οι κινητοποιήσεις σε Ιερουσαλήμ, Χάιφα και άλλες πόλεις.

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία πλωτά drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το διοικητήριο διαψεύδει εξάλλου κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των Χούθι περί επιτυχημένης επίθεσής τους στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 10 Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία. Χθες Γεωργία – Τσεχία 1-1. Τουρκία – Πορτογαλία 0-3 και Βέλγιο – Ρουμανία: 2-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα