back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε διαμέρισμα 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στον Πειραιά επί της οδού Νεοσοίκων.

Από τον 5ο όροφο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα άτομο, ενώ από τον 4ο απομακρύνθηκαν μία μητέρα με το παιδί της. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος σκάφους αναψυχής, τα οποία συνελήφθησαν ως υπαίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς στο Μπίστι της Ύδρας, λόγω ρίψης βεγγαλικών. Η θαλαμηγός έχει κατασχεθεί.

Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι οι φωτιές σε Κερατέα, Ροδόπη και Άνδρο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στο Άνω Δασκαλειό Κερατέας, ενώ κάποιες διάσπαρτες εστίες υπάρχουν από την πυρκαγιά στην περιοχή Ασκητές, του δήμου Μαρώνειας Σαπών, στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες για τη μάχη που έδωσαν στις φωτιές στην Αττική και σε όλη τη χώρα δίνει με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα για τη φωτιά στην Κερατέα σημειώνει ότι οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέσα σε μόλις μια ώρα.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του λιανεμπορίου με σκοπό να μειωθούν οι τιμές σε βασικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι επαφές του υπουργού Ανάπτυξης θα συνεχιστούν εντατικά και τις επόμενες μέρες, με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και με τους εκπροσώπους φορέων, που υπάγονται στο υπουργείο και έχουν καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία της αγορά, όπως είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η άκρα δεξιά εισέρχεται στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου-αστραπή, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Ακολουθεί η αριστερά και έπεται το προεδρικό στρατόπεδο.

Ακυρώσεις και σημαντικές καθυστερήσεις αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, έπειτα από διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Όπως μεταδίδει το Sky News, η ηλεκτροδότηση έχει τώρα αποκατασταθεί, αλλά ο αντίκτυπος θα επηρεάσει τις υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες που βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις, ενώ στους επιβάτες μεταγενέστερων πτήσεων συστήνεται να ενημερώνονται πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το σημερινό πρόγραμμα του Euro, παίζουν στις 10 Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία. Χθες Γεωργία – Τσεχία 1-1. Τουρκία – Πορτογαλία 0-3 και Βέλγιο – Ρουμανία: 2-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα