back to top
29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν μετά από συντονισμένη επίθεση τρομοκρατών στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μακτσκάλα, στη Ρωσία.

Στο Ντέρμπεντ η πρώτη ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ και έβαλε φωτιά σε συναγωγή. Ενώ στην Μακ-τσκάλα η δεύτερη ομάδα έβαλε εναντίον ορθόδοξης εκκλησίας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, νεκροί είναι ένας αστυνομικός, ένας ιερέας, ο φύλακας της συναγωγής, καθώς και δύο τρομοκράτες.

Υπό τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ σπεύδει στην ανατολική Μεσόγειο. Οι εξτρεμιστές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου – υποστηριζόμενοι από χιλιάδες φιλοιρανούς πολεμιστές – δηλώνουν έτοιμοι να εισέλθουν σε έναν πόλεμο με το Ισραήλ‘’χωρίς όρια και κανόνες’’, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με τις συντεταγμένες ισραηλινών στρατηγικών στόχων, μεταξύ αυτών, ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην έρημο Νεγκέβ, το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και η αεροπορική βάση Νεβατίμ. Σε αυτό το κλίμα, 100 χιλιάδες και πλέον άμαχοι έχουν εγκαταλείπουν τη μεθόριο με τον Λίβανο.

Κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζουν οι 13 συλληφθέντες εργαζόμενοι στην θαλαμηγό από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα, που μετέτρεψαν σε στάχτη 300 στρέμματα δάσους στην ‘Υδρα. Το πολυτελές σκάφος έχει κατασχεθεί, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τουρίστες – ενοικιαστές του, υπηκοότητας Καζακστάν. Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη.

41 αγροτοδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική, από αυτές 37 αντιμετωπίστηκαν σε αρχικό στάδιο ενώ 4εις παραμένουν ενεργές. Ένας άνδρας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου για πρόκληση πυρκαγιών στις περιοχές Γουριώτισσα και Ρίγανη, του Δήμου Αγρινίου. Νωρίτερα σήμερα διοικητικό πρόστιμο ύψους 3ων χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε για χρήση βεγγαλικών κοντά σε δασική έκταση στην παραλία Αγίου Νικολάου, στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Υψηλός παραμένει και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Πελοποννήσου.

Την Τρίτη 25 του μήνα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω του «vouchers.gov.gr» για κατάθεση αιτήσεων τουρισμού “Thessaly & Evros Pass 2024” συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν πέρυσι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου, το πρόγραμμα δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν άυλες ψηφιακές κάρτες για την κάλυψη δαπανών διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθεί την Τρίτη ο 46χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την άγρια επίθεση με σιδερολοστό εναντίον της συντρόφου του, στα Φιλιατρά.

Πλούσιες και σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Καλοκαίρι στην Αθήνα”: αυτή την ώρα συναυλία με τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τους 112, στο γήπεδο Ελληνορώσων,

Στην αθλητική επικαιρότητα και στο σημερινό πρόγραμμα του Euro, σε μια ώρα παίζουν : Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

26,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα