back to top
27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο, σε χαράδρα στην περιοχή Σούγια Χανίων, ο 67χρονος Γερμανός περιπατητής, ο οποίος αγνοούνταν από χθες όταν έφυγε από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε, για να πάει μόνος του για πεζοπορία στο φαράγγι της Τρυπητής.

Ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι έχασε τον προσανατολισμό του και μέχρι αργά το βράδυ είχε επικοινωνία με τους διασώστες.

Τελικώς, μετά από ολονύχτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 3ης ΕΜΑΚ ο 67χρονος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε χαράδρα και ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά του.

Αλλαγή βαθμού επικινδυνότητας για τους ναυτικούς και τα πλοία που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα σηματοδοτεί η νέα τακτική των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι, στον απόηχο της σύρραξης στην Μ. Ανατολή.

Οι αντάρτες πλέον εκτός των επιθέσεων drones αναπτύσσουν βάρκες με οπλισμό έτοιμες να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα σε εμπορικά πλοία και στη συνέχεια τη βύθισή τους δημοσιοποιώντας μάλιστα βίντεο προκειμένου να προκαλέσουν φόβο και ανησυχία. Την περασμένη εβδομάδα, μια πρώτη επίθεση στο είδος της στην επτάμηνη εκστρατεία των Χούθι κατά της εμπορικής ναυτιλίας, σκότωσε έναν ναυτικό και οδήγησε στη βύθιση του ελληνόκτητου πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου Τutor.

Χθες για τέταρτη φορα το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Transworld Navigator δεχθηκε επίθεση απά αντάρτες Χούθι. Το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές» και συνέχισε το ταξίδι του. Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει αυξήσει τα ναυλα στα εμπορευματοκιβώτια.

Στην περισυλλογή και διάσωση 77 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας προχώρησαν πλωτά του λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι αλλοδαποί με ένα πλωτό του λιμενικού και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφέρονται στο λιμάνι της Νάξου.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμενεται να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή οι 13 συλληφθέντες, καπετάνιος και μέλη πληρώματος που φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της Παρασκευής . Η εισαγγελία Πειραιά τους έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο.Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.

Υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, και της Πελοποννήσου.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα, Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα, τα super market και οι λαϊκές αγορές στην Αθήνα. Αργία σε όλη την επικράτεια για δημόσιους δημοτικούς και τραπεζικούς υπαλλήλους.

Σε ισχύ αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο με σκοπό την ομαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις 28 Ιουνίου , οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που επιθυμούν την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πρέπει να έχουν απευθυνθεί στα λύκειά τους, προκειμένου να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας, με τον οποίο θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε περίπου 4 εκτ (4.186.372) δικαιούχους, του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή. Μεταξύ των πληρωμών και η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου.

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες, Κυριακή, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε επαγγελματική σχολή κοντά στην πόλη της Γάζας που χρησιμοποιούνταν για τη διανομή βοήθειας, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι βόρειο ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα