back to top
27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό ευέλπιδων στο κέντρο της Αθήνας. Άνοιξε για την κυκλοφορία το τμήμα από Μαυρομματαίων έως Σπετσών.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος στη Λακωνία καθώς και πυρκαγιά στη θέση Σταυρός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Σε εξέλιξη και η φωτιά κοντά στην αρχαία Πύδνα στην Πιερία.

Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες στην πρωτεύουσα. Ανοιχτές θα παραμένουν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ όλιες οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας. Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιούν τη «Γραμμή Καύσωνα». Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν καθημερινά 8.30 το πρωί με 7.30 το βράδυ στο 210 3638049 . Επί ποδός και οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.Σε εγρήγορση και η Δημοτική Αστυνομία με περιπολίες στον Λόφο Λυκαβηττού. Παρακαλούνται οι δημότες και οι επιχειρήσεις να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μεταξύ 11 το πρωί με πέντε το απόγευμα. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina 984.gr

Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα εκτιμάται πιθανόν να είναι ο φετινός με βάση τις μέχρι τώρα θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί αυτόν τον μήνα σε όλη τη χώρα τονίζει, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής ερευνών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κώστας Λαγουβάρδος.

Αδιανόητη και μη αποδεκτή χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης από το Λουξεμβούργο την προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς πλήρη και χωρίς όρους συμμόρφωσή της με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Νωρίτερα το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως εξίσου υπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση χθες στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον δεν θα μείνουν αναπάντητες ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο.

Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι 13 συλληφθέντες καπετάνιος και μέλη πληρώματος που φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της Παρασκευής.

Σε ισχύ αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο για την επιστροφή των εκδρομέων. Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων.

Τουλάχιστον 37.626 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.098 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Toν γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του 49χρονου Ταμάγιο Πέρι, θρύλου του wind surfing και ηθοποιού του Χόλιγουντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση καρχαρία στο νησί Οάχου της Χαβάης, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Χονολουλού.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα