back to top
25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κλυδωνισμούς στην επικείμενη συμφωνία προσώπων που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών θεσμών προϋποθέτει η τοποθέτηση της ιταλικής κυβέρνησης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

«Το θέμα της επιλογής προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν είναι το μόνο σημαντικό θέμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προκύψει από τη σύνοδο ένα σαφές μήνυμα για θέματα που θεωρούμε κύριας σημασίας, όπως είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η άμυνα, η μετανάστευση, η στρατηγική Ατζέντα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Θεμάτων Ραφαέλε Φίτο. Όπως είπε, «στην εξωτερική πολιτική, η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή, είναι θέματα στα οποία σημειώνεται σημαντική πρόοδος χάρη στην πρόσφατη διάσκεψη της Ομάδας των χωρών της G7 υπό την προεδρία της Τζόρτζια Μελόνι», πρόσθεσε ο Φίτο.

Σημειώνεται ότι, ήδη έξι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στις διαπγραγματεύσεις, συμφώνησαν να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας στη θέση της νέας επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακούμια στο Ρέθυμνο Κρήτης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Καλύτερη εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου, Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω χωριών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr

Χάος επικρατεί στην Κένυα, όπου τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών που αντιδρούν στις αυξήσεις των φόρων και προσπάθησαν να πυρπολήσουν τμήματα του κτιρίου της Βουλής.

Η κυβέρνηση ανέπτυξε στρατό στο Ναϊρόμπι και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να βοηθήσει την αστυνομία να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη βία δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ καλώντας σε αυτοσυγκράτηση ενώ προτρέπει την κυβέρνηση να δώσει χώρο για διάλογο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι ειρηνικοί.

Συνεδριάζει αύριο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΚΟ της ΝΔ, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ανακοινώθηκε το think tank του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική. Δύο από τα μέλη του είναι πρόσφυγες. Πρόκειται για τον Γιουνούς Μουχαμεντί, με καταγωγή από το Αφγανιστάν συνιδρυτή και διευθυντή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και τον Νικόδημο Μάινα Κινυούα από την Κένυα, συνιδρυτή της οργάνωσης ASANTE.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος την προσεχή Κυριακή.

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απάντησε -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος».

«Όντως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει το επιτελείο του κ. Δούκα υπενθυμίζοντας ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη την ημέρα του Μαραθωνίου, στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος και ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο ΑΤ Ομονοίας κρατείται δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δημοσιογράφος τέθηκε σε παύση από την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην Αυγή στην απόφαση της διοίκησης της ιστορικής εφημερίδας να αναστείλει την έκδοση του ημερήσιου φύλλου. Σύμφωνα με το δσ της εταιρείας η απόφαση αυτή σκοπό έχει την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr.

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ ζητούν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για «ξαφνικό θάνατο που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Στον ανακριτή Πειραιά αναμένεται να απολογηθούν αύριο τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, την περασμένη Παρασκευή.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024 Αγγλία- Σλοβενία και Δανία -Σερβία 0-0 στο ημίχρονο. Νωρίτερα Ολλανδία- Αυστρία 2-3 και Γαλλία- Πολωνία 1-1.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε εύκολα με σκορ 86-57 του Μαυροβουνίου για την 1η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις στο ΣΕΦ.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Σούπερ Λίγκα στις αυριανές εκλογές. Μοναδικοί υποψήφιοι έμειναν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα