back to top
25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ναύπακτο, Νέα Αρτάκη Ευβοίας, Βόνιτσα και Πολύγυρο. Μάχη με τι φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι των γύρω οικισμών προκειμένου να τους εγκαταλείψουν. Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον υγροβιότοπο Κολοβρέχτης κοντά στα Ψαχνά της Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των υποκλοπών. Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ο ανώτατος εισαγγελέας θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τις επόμενες κινήσεις.

Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της ΝΔ, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κλείνοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία όπου άλλαξε η πολιτική ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό. Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά».

Την πολιτική της διεύρυνσης που ακολουθεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, υπερασπίστηκε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι η ΝΔ μέσα σε δύσκολα χρόνια έχει καταφέρει να επιτύχει εκλογικά αποτελέσματα που είχε να τα δει πολλά χρόνια. Ερωτηθείς για τις “υπόνοιες” που άφησε ο κ. Κασσελάκης περί «μαύρου χρήματος», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αν ο κ. Κασσελάκης έχει κάτι περισσότερο, προφανώς πρέπει να τα πάει εκεί που ορίζει ο νόμος, στη Δικαιοσύνη.

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί», απαντά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, νέες αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η χθεσινή αιχμηρή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία αναφέρει πως απορρίπτει τα σενάρια συγκόλλησης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ βάλλει ακόμη και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάζει προαναγγέλοντας ριζικές αλλαγές.

Σφοδρή κριτική κατά της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο Χρήστος Σπίρτζης. «Ψάχνει τρόπο να μην γίνει απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος, αναζητώντας εσωτερικούς εχθρούς για να κατευθύνει αλλού τη συζήτηση», δήλωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ υπεραμύνθηκε της προοπτικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την προσεχή Κυριακή. «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απαντά -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη.

Την Πρόταση Νόμου «Φορολογία μη μισθωτών και μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου» καταθέτει η ΚΟ του ΚΚΕ. Η πρόταση εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στη δίκαιη φορολόγηση και την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων, λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους και της συσσώρευσης χρεών.

Φυλλορροούν οι Σπαρτιάτες, καθώς μετά τον Μιχάλη Γαυγιωτάκη ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ανεξαρτητοποιήθηκε, τον δρόμο του ακολούθησε και ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Γεώργιος Ασπιώτης.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η σταδιακή καταβολή αναδρομικών στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων. Η ανάγκη επανυπολογισμού προέκυψε εξαιτίας λαθών και παραλείψεων κατά τον αρχικό υπολογισμό των συντάξεων, τα οποία επισήμαναν οι δικαιούχοι και οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων και αφορούν κατά κύριο λόγο ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων.

Τίτλοι τέλους για το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή» και πλέον θα κυκλοφορεί το κυριακάτικο φύλλο της. Αυτήν την ώρα η γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Για «ξαφνικό θάνατο που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Στη Γαλλία, πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται, ενώ από το μεσημέρι άρχισαν να ψηφίζουν διαδικτυακά οι Γάλλοι του εξωτερικού. Απόψε είναι προγραμματισμένο το πρώτο επίσημο τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ από την παράταξη Μακρόν, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός Ζορντάν Μπαρντελά και ο Μανουέλ Μπομπάρ από την πλευρά του νέου Λαϊκού Μετώπου της Αριστεράς. Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Μακρόν ότι τα εκλογικά προγράμματα των ακραίων κομμάτων οδηγούν τη Γαλλία σε εμφύλιο πόλεμο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024, αυτήν την ώρα οι αγώνες Γαλλία- Πολωνία και Ολλανδία- Αυστρία και στις 10, Αγγλία- Σλοβενία και Δανία- Σερβία. Στις 8, Ελλάδα- Μαυροβούνιο πρώτος αγώνας της εθνικής μπάσκετ ανδρών για το τουρνουά Ακρόπολις.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα