back to top
25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολο το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω χωριών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό από το ύψος του Αντιρρίου. Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών στη Νάξο και την Φωκίδα προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις επέβαλε χρηματικά πρόστιμα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες Λέσχες φιλίας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αθήνα. Ένας δημοσιογράφος συνελήφθη το μεσημέρι μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ξυλοδαρμό. Ο δημοσιογράφος κρατείται στο ΑΤ Ομονοίας και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δημοσιογράφος τέθηκε σε παύση από την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Τίτλοι τέλους για το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή». Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη την δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το δσ αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο την αναστολή της έκδοσης του ημερησίου φύλλου με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας.

Συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ζητούν οι εργαζόμενοι. Για «ξαφνικό θάνατο που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της ΝΔ, με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εν τω μεταξύ, την πολιτική της διεύρυνσης που ακολουθεί η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, υπερασπίστηκε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι η ΝΔ μέσα σε δύσκολα χρόνια έχει καταφέρει να επιτύχει εκλογικά αποτελέσματα που είχε να τα δει πολλά χρόνια. Ερωτηθείς για τις υπόνοιες Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «αν έχει στοιχεία ο κ. Κασσελάκης να τα πάει στη Δικαιοσύνη.

«Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου με πανελλαδική διάσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου προτείνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενωτική πρόταση, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την προσεχή Κυριακή. «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», απαντά -μεταξύ άλλων- η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έκανε αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου. «Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», απάντησε το επιτελείο του κ. Δούκα.

«Η σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων έρχεται προς επίρρωση των ανησυχιών για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, μετά την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου να παραμένει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης στη φυλακή έως τον Οκτώβριο.

Καταδικάζει η Κυπριακή Δημοκρατία τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, περί ενδεχόμενης εμπλοκής της Κύπρου στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή. «Η Κύπρος είναι κέντρο ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, κέντρο επιχειρήσεων για την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από την περιοχή», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται τη θέση του Τούρκου υπ. Εξωτερικών για το ότι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο.

Για «προκλητικές δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής των κυπριακών εδαφών και αναδεικνύουν τις στρατηγικές επιδιώξεις του τουρκικού κράτους», κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση για ηρεμία στην Κένυα μετά τα σημερινά σοβαρά επεισόδια όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών με τουλάχιστον 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Χιλιάδες Κενυάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και αρκετοί άρχισαν να πυρπολούν τμήματα του κτιρίου της βουλής την ώρα που βουλευτές συζητούσαν το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Για την 3η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιούρο 2024, Γαλλία- Πολωνία 1-1 και Ολλανδία- Αυστρία 2-3. Οι Αυστριακοί μάλιστα τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο. Στις 10, οι αγώνες Αγγλία- Σλοβενία και Δανία- Σερβία.

Στον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής μας ομάδας ανδρών απέναντι στο Μαυροβούνιο για το τουρνουά Ακρόπολις, 45-26 το σκορ στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα