back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής για προσυμπληρωμένες δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων ,από την ΑΑΔΕ, δηλώσεων φόρου εισοδήματος για 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, ωστόσο για κάποιες χιλιάδες από αυτούς επέρχονται ανατροπές στην όλη διαδικασία.

Κι αυτό γιατί ορισμένα από τα στοιχεία τους που είχαν προσυμπληρωθεί σε κωδικούς της δήλωσης από την ΑΑΔΕ μεταβλήθηκαν πρόσφατα εξαιτίας του ότι φορείς του δημοσίου η επιχειρήσεις (όσον αφορά μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα) υπέβαλαν πρόσφατα διαφορετικά στοιχεία όπως νέες καταστάσεις με περσινές μισθοδοσίες.

Για αυτό το λόγο ειδοποιήθηκαν ήδη από την εφορία 13.637 φορολογούμενοι να ξαναδούν την εφαρμογή στο taxis καθώς προκύπτει διαφορετικό,για αυτούς, φορολογικό αποτέλεσμα.

Επίσης άλλοι 8.000 καλούνται να υποβάλλουν οι ίδιοι την φορολογική τους δήλωση(όπως και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι ) έως στις 26 Ιουλίου καθώς τα πρόσθετα στοιχεία που απέστειλαν φορείς του δημοσίου η επιχειρήσεις η εφόσον διαπίστωσαν οι ίδιοι λάθη στην συμπλήρωση των στοιχείων τους μετέβαλαν την προσυμπληρωμένη φορολογική τους εικόνα την οποία είχε καταχωρήσει η ΑΑΔΕ ,με αποτέλεσμα να προκύπτει νέα εκκαθάριση για τη δήλωση.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι εμπίπτουν στο 1,3 εκατομμύριο με τους προσυμπληρωμένους κωδικούς στις φορολογικές δηλώσεις καλόν είναι να ελέγξουν για την ακρίβειά τους τα στοιχεία(μισθοί,συντάξεις,Ι.Χ,ακίνητα,επιδόματα κλπ) που τους προσυμπλήρωσε η ΑΑΔΕ πριν υποβάλλουν αυτόματα τη δήλωση έως την ερχόμενη Δευτέρα,εφόσον δεν την έχουν ήδη υποβάλλει.Από την ερχόμενη Τρίτη η υποβολή θα γίνει πλέον αυτόματα από την ΑΑΔΕ ,παρέχοντας ωστόσο τη δυνατότητα στους φορολογούμενους ,εάν διαπιστώσουν λάθη στη δήλωσή τους,να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις, έως στις 26 Ιουλίου ημερομηνία λήξης υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων.

Ένα μήνα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβλήθηκαν 2,8 εκατομμύρια δηλώσεις

Στα 2.811.422 επί υπόχρεων 6,4 εκατομμυρίων φτάνουν οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους ένα μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας..

– Για το 49,29% των δηλώσεων ή 1.385.749 φορολογούμενους το φορολογικό αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

– Για το 21,19% η 600.000 φορολογούμενους προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσο όρο φτάνει τα 310 ευρώ.

– Για το 29,53% η 830.000 φορολογούμενους προκύπτει χρεωστικό εκκαθαριστικό με μέσο φόρο πληρωμής τα 1.268 ευρώ ,αυξημένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και αυτό καθώς περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν μέσο φόρο 1200 ευρώ αντί 900 ευρώ πέρυσι.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα