back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπακογιάννης: Ευπρόσδεκτος ο έλεγχος στην ΕΑΤΑ, τον καλωσορίζουμε

Διαβάστε επίσης

“Προχωράμε στις διαδικασίες όπως είναι τα βήματα. Γίνεται τακτικός έλεγχος στην ΕΑΤΑ και όπου χρήζει η ανάγκη να “μπούμε” περισσότερο θα το κάνουμε. Θα προχωρήσουμε στον διαχειριστικό και τον νομικό έλεγχο” ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αναφερόμενος στην απόφασή του για έλεγχο στην επιχείρηση από ορκωτούς λογιστές και νομικούς καθώς διαπιστώθηκαν ζημιές την προηγούμενη περίοδο.

Παράλληλα, ο Χάρης Δούκας εξήγησε ότι έλαβε την απόφαση τώρα καθώς – όπως είπε – υπάρχουν ευρήματα. “Είναι χρέος μας. Θα το κάνουμε και σε άλλες χρήσεις. Αυτή την στιγμή προχωρά ο τακτικός έλεγχος και μετά, για τις χρήσεις που θέλουν, περισσότερο έλεγχο θα γίνει και ο διαχειριστικός και ο νομικός έλεγχος” σημείωσε ο κ. Δούκας. “Γι’ αυτό, δεν υπάρχει λόγος να λέμε εάν θα ζητήσουμε συγγνώμη” πρόσθεσε απαντώντας στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, παρότι εμφανίστηκε ενοχλημένος με την σχετική απόφαση, καλωσόρισε τον έλεγχο.

Ενοχλήθηκε αλλά καλωσόρισε τον έλεγχο στην ΕΑΤΑ ο Μπακογιάννης.

“Ευπρόσδεκτος ο έλεγχος, τον καλωσορίζουμε” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος στον παρελθόν είχε προτείνει στον Χάρη Δούκα να προχωρήσει σε σχετικούς ελέγχους.

Παράλληλα, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έγινε λόγος για διαχειριστικό έλεγχο. “Θα αναρωτηθείτε τι άλλαξε; Αυτό που άλλαξε είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία. Έτσι σηκώνεται το πέπλο και αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ποια είναι αυτή; Ότι αν θέλουμε να προκαλέσουμε μια απόφαση του δημάρχου, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα ρεπορτάζ σε μία εφημερίδα. Δεν το κρίνω. Ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει” τόνισε ο κ Μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Δικαιούμαστε ως παράταξη όχι μόνο πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά, επειδή ακριβώς είναι ξεκάθαρο ότι η διαχείριση είναι καθαρά επικοινωνιακή δυο πράγματα:

1. Να ενημερωθούμε και να ενημερωνόμαστε για κάθε βήμα του διαχειριστικού ελέγχου. Περιμένουμε άμεσα τον δήμαρχο να μας ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα.
2. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο έλεγχος, εμείς εδώ θα είμαστε, θα περιμένουμε την οφειλόμενη συγγνώμη . Τη συγγνώμη που μας χρωστάτε ήδη από αυτά που είπατε πριν τα Χριστούγεννα θα μας τη χρωστάτε και γι’ αυτά που κάνετε τώρα. ”

Μάγδα Μπουλούκου, Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα