back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα συμπόρευσης στον Χάρη Δούκα απευθύνει με κείμενο -ανάρτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης στηρίζοντας μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Δούκα. “Η ελπίδα θέλει υπέρβαση και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις. Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα! Χάρη πάμε;” καταλήγει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αποσαφηνίζοντας τη θέση του ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή.

Με επιστολή του χθες ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου, προκαλώντας την αντίδραση πηγών της Χαριλάου Τρικούπη.

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους με το σχέδιο της ηγεσίας για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Τα συγκεκριμένα στελέχη αξιολογούν τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ως διολίσθηση σε έναν άνευ όρων εξουσιοδοτισμό, που οδηγεί τον χώρο σε μετάλλαξη.

Την θέση ότι οι οικονομικές δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο εάν ο ίδιος αποδεχόταν να γίνει παραλήπτης μαύρου χρήματος διατυπώνει ο Σ. Κασσελάκης με φόντο και τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή». Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμηνύει ότι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα και πως εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο.

“Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς. Μας ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Ζητούν χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια” ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, την πρώτη μετά τις ευρωεκλογές.

“Σταδιακός αποπληθωρισμός και αύξηση εισοδημάτων ο στόχος μας” είπε στον Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με φόντο την ακρίβεια, τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει, αλλά όχι όσο γρήγορα θέλουν οι πολίτες. “Αυτό είναι και το μήνυμα της κάλπης, να τρέξουμε πιο γρήγορα”, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, ενώ παραδέχθηκε πως έγιναν και λάθη που οδηγούν σε επανεξέταση αποφάσεων.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες.

Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία.

Υποστελέχωση και σημαντικές ελλείψεις στα κέντρα υγείας της χώρας, καταγράφει η ετήσια απογραφική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2023.

Αναλυτικότερα, ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Υγείας παρουσίασε μείωση κατά 3,6% το 2023 σε σχέση με το ‘22, ενώ ο συνολικός αριθμός των Κέντρων ανήλθε σε 312, δηλαδή αυξήθηκε κατά ένα Κέντρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, όμως το προσωπικό μειώθηκε αισθητά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο για τους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία.

Με την ενοχή και των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση της folli follie έπεσε πριν από λίγο το πρώτο μέρος της αυλαίας της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Ομόφωνα οι δικαστές κήρυξαν ενόχους και άλλους δύο συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου ,ενώ αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν αρκετές περιοχές σε όλη τη Γάζα σήμερα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν σφοδρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με υγειονομικούς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μαχητή της Χαμάς που εμπλεκόταν σε λαθραία μεταφορά όπλωνΣτη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για σοβαρή έλλειψη τροφίμων και αλματώδη αύξηση των τιμών.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα