back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις παρεμβάσεις πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στην οποία πήραν τον λόγο περισσότεροι από 30 βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων άσκησε κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και σε συμπεριφορές με έμφαση και στις σχέσεις υπουργών με τα μέλη της ΚΟ.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 4 Ιουλίου, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή 7 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα κομματικά όργανα ανακοίνωσαν σήμερα οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, αφήνοντας αιχμές «για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό».

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή και στην ιστοσελίδα avgi.gr. «Υπήρχε απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν τη δική μου εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ της Αριστεράς και ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τα ενισχύσουν οικονομικά, με τον ίδιο να ανακοινώνει ότι θα προσφέρει 20.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, υπαναχώρησε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Ερωτηθείς σήμερα από κοινοβουλευτικούς συντάκτες αν επιμένει στις καταγγελίες του περί μαύρου χρήματος στα κόμματα, ο κ. Αποστολάκης, είπε ότι αυτό ήταν εκτίμησή του και ότι ο ίδιος ούτε το ξέρει ούτε έχει διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά και αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος στα σενάρια αλλά και στις εγκλίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την συνέχιση της θητείας του στο δήμο με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην κεντροαριστερά αλλά και με το ενδεχόμενο να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου έβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. «Θα παραμείνω Δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη» ήταν η απάντηση του κ. Δούκα στην αντιπολίτευση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάλεσε μάλιστα την δημοτική αντιπολίτευση να ασχοληθεί με τα θέματα του δήμου επισημαίνοντας «να αφήσουμε τα πολιτικά θέματα και να μην πολιτικοποιούμε για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην πόλη».

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή, κάλεσμα συμπόρευσης στον Χάρη Δούκα απηύθυνε με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, στηρίζοντας μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή του Ορθοβουνίου Καλαμπάκας και στην περιοχή Δρυμός, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 25 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Προθεσμία για την προσεχή εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για δύο αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και για παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Η χώρα μας διαθέτει ίσως το πιο πλήρες πλέγμα διατάξεων για την προστασία των θυμάτων είτε έμφυλης βίας, είτε γυναικών που υφίστανται βία», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, λέγοντας ότι μέσα στον Ιούλιο θα έρθουν προς νομοθέτηση στη Βουλή, οι πρόσθετες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.

Κρατούμενος έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα παραμείνει ο δημοσιογράφος ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση της συντρόφου του, μετά την αναβολή της δίκης του από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Στην απόφασή του να προχωρήσει ο διαχειριστικός και ο νομικός έλεγχος στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, αναφέρθηκε ο Χάρης Δούκας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως εξήγησε η απόφαση ελήφθη τώρα, καθώς υπάρχουν ευρήματα. «Είναι χρέος μας. Γι αυτό, δεν υπάρχει λόγος να λέμε εάν θα ζητήσουμε συγγνώμη», πρόσθεσε απαντώντας στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, παρότι εμφανίστηκε ενοχλημένος με την σχετική απόφαση, καλωσόρισε τον έλεγχο.

Ξεπέρασαν τις 8.900 οι καταγγελίες που έχουν υποβάλει οι πολίτες μέσω της εφαρμογής ΜyCoast για καταπάτηση αιγιαλών και παραλιών. Στην πλειοψηφία τους είναι ανώνυμες, ενώ οι δημοφιλέστερες αιτίες καταγγελίας είναι η αυθαίρετη κατάληψη έκτασης, η παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης και η αλλοίωση μορφολογίας της ακτής.

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για πιθανή εξάπλωση του πολέμου της Γάζας σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες αρωγής προετοιμάζονται κατάλληλα για το ενδεχόμενο αυτό. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι μια εξάπλωση στον Λίβανο, του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα αποτελέσει, όπως είπε, ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης.

«H Τουρκία στέκεται στο πλευρό του αδελφού λαού του Λιβάνου», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «μετά τη Γάζα έχει βάλει στο μάτι τον Λίβανο».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων του Γιούρο 2024.

Χωρίς τέρματα έληξε πριν από λίγο ο αγώνας Ουκρανία – Βέλγιο. Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Σλοβακία – Ρουμανία. Στις 10, Γεωργία – Πορτογαλία και Τσεχία – Τουρκία.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στις ίδιες περιοχές πρόσκαιρα νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα