back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρετανία: Στους Εργατικούς έδωσαν τη νίκη 23.000 παιδιά από 112 σχολεία

Διαβάστε επίσης

Μία εβδομάδα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο μια πρωτοφανής ψηφοφορία μεταξύ 23.000 παιδιών ηλικίας από 7 έως 17 ετών από 112 σχολεία της Αγγλίας και της Ουαλίας, ανέδειξε με συντριπτική πλειοψηφία νικητές τους Εργατικούς .

Τα αποτελέσματα την ψηφοφορίας καταγράφουν τις τάσεις που επικρατούν στην βρετανική κοινωνία και ενισχύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όλων των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία προαναγγέλλουν μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος τόσο στα ποσοστά, όσο κυρίως στις έδρες – λόγω του πλειοψηφικού μονοεδρικού εκλογικού συστήματος-, και καταβαράθρωση των Συντηρητικών μετά την 14χρονη παραμονή τους στην εξουσία.

Η ψηφοφορία στα σχολεία της Αγγλίας και της Ουαλίας διοργανώθηκε από την συνεργασία κορυφαίων οργανώσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων συμπεριλαμβανομένων των Save the Children, UK Youth και Girlguiding . Συμμετείχαν, συμμετείχαν 23.000 άτομα ηλικίας επτά έως 17 ετών απ’ όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Οι εικονικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν για να δώσουν στους νέους μια φωνή και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις απόψεις τους σχετικά με τις πολιτικές των κύριων κομμάτων.

Ο συνασπισμός δήλωσε ότι πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των παιδιών που συμμετείχαν ανέδειξαν την εκπαίδευση ως τον τομέα πολιτικής που επηρέασε περισσότερο την ψήφο τους.

 

Ακολουθούσαν η υγεία και το κλίμα και το περιβάλλον (από κοινού 18%). Το κόστος διαβίωσης αποτελούσε ζήτημα για το 16%, ενώ το 12% ανέφερε την ασφάλεια. Η μετανάστευση και οι πρόσφυγες αναφέρθηκαν λιγότερο, με το 8% να δηλώνει ότι αυτό επηρέασε την ψήφο του.

Συνολικά 22.889 παιδιά ψήφισαν πριν κλείσουν οι κάλπες στις 17:00 στις 21 Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα προέκυψαν από 112 σχολεία και ομάδες νεολαίας που υπέβαλαν στοιχεία για την ψηφοφορία

Τα συνολικά αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Το 32% ψήφισε Εργατικούς

Το 29% επέλεξαν το Πράσινο Κόμμα

Το 13% ψήφισε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Το 10% επέλεξε τη Μεταρρύθμιση του Ηνωμένου Βασιλείου

Και το 9% τους Συντηρητικούς

Πηγή: The Guardian

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα