back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εργασίες της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Στον απόηχο του αιτήματος για ανάδειξη νέας ηγεσίας, πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρουλάκη να σηκώνει το γάντι, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκλογής το Φθινόπωρο, ενδεχομένως τον Οκτώβριο. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις και ο Χάρης Δούκας, με φόντο τη σύμπλευση με το Μανώλη Χριστοδουλάκη. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δούκας έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει στο δήμο της Αθήνας σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Τη δική του υποψηφιότητα αναμένεται-σύμφωνα με πληροφορίες -να καταθέσει και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ανοικτές οι κάλπες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι περίπου το 65% των ψηφοφόρων θα προσέλθουν στις κάλπες, και ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις εξ αυτών θα ψηφίσει υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Σέριφο. Όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβύνθης, οι διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, βορείου και νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Πέντε επιβαίνοντες του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ δύο επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πρόσκρουσή του στο φανάρι του λιμανιού της Φολέγανδρου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Μεταφέρθηκαν στο πολυδύναμο πολυιατρείο Φολεγάνδρου. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε ενώ δύτης θα επιθεωρήσει τα ύφαλα.

Στην Ελβετία αγνοείται η τύχη ανθρώπων στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από χθες μεγάλο μέρος της χώρας. Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ενώ οι αρχές έκαναν έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια. Πολλοί δρόμοι δεν είναι πλέον προσβάσιμοι ενώ και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro για τη φάση των 16, παίζουν στις 7: Αγγλία – Σλοβακία και στις 10: Ισπανία – Γεωργία. Χθες προκρίθηκαν Ελβετία και Γερμανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα