back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση και αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε το πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε, ζήτησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό την διαγραφή του «τραμπούκου», όπως τον χαρακτηρίζει, Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ζητά επίσης να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Η συγνώμη του κ Αυγενακη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα τονίζει η Ελληνική Λυση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Αριστερά, ζητά επίσης από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του Λευτερη Αυγενάκη από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ , καθώς και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

Την αυτόβουλη παραίτηση Αυγενάκη, ή την διαγραφή του από τον πρωθυπουργό, ζητά και το ΚΚΕ με ανακοίνωση του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του και πρέπει αμέσως να αρθεί» υπογραμμίζει.

«Η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας είναι συνεχής», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Ρέντη, το οποίο επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά λίγο μετά τις 6 το πρωί. Ερωτηθείς για το αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οδηγεί στο να δίνεται έμφαση σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες είπε πως η κυβέρνηση δεν περίμενε τις ευρωεκλογές για να δρομολογήσει μία βασική δέσμευσή της που είναι η ιδιαίτερη έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη γρήγορη αντικατάσταση όλου του στόλου των παλαιών λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι συνολικά 250 από τα οποία τα 140 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως είπε ο κ, Μητσοτάκης έως το τέλος τους 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους συνολικά 900 νέα λεωφορεία.

Ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα επισκέπτεται το υπουργείο υγείας όπου ενημερώνεται για σχετικά θέματα από την πολιτική ηγεσία του.

Στις 12:30 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Λετονίας.

Μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στεφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες στον Άλφα. Kάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να δώσει τέλος στα σενάρια που τον εμφανίζουν να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, διαμηνύοντας πως ο ίδιος ήρθε για να μείνει.

Το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία.

Έκτη υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ καθώς και η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά, θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητώ την στήριξή σας, επισημαίνει στην ανακοίνωση της η κ. Γιαννακοπούλου.

Διαψεύδει ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του πληροφορία ότι υπήρξε μυστικό δείπνο χθες βράδυ σε εστιατόριο με τους κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλο .Έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας πως δεν φοβάται.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Newsbomb ο Χάρης Δούκας επισήμανε πως «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε με έναν οργανωμένο τρόπο και με ενότητα» . Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη, ούτε να γίνουμε από τρίτη δύναμη, δεύτερη. Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό αφήγημα και μία προοδευτική διακυβέρνηση. Επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως των εξελίξεων, δεν θα αποχωρήσει από το Δήμο Αθηναίων.

Προς οριοθέτηση οι δύο δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις περιοχές Παναγιά (Ντα) και Σκάλα Ποταμίας στη Θάσο λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στο νησί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. .

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Χανιά, Λακωνία και Κύθηρα.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα