back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος. Με δικό τους κείμενο – πλαίσιο προσέρχονται στη συνεδρίαση τα μέλη της «Κίνησης των 87», δημοσιοποιώντας τα σημεία κριτικής τους προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ένα προς ένα, ζητώντας τη διεξαγωγή δύο εσωκομματικών δημοψηφισμάτων: για τις προωθούμενες καταστατικές αλλαγές και την κεντροαριστερά, αντίστοιχα.

«Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, καθώς όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα. Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 12 συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή, με μαχαιρώματα, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Τρία άτομα τραυματίστηκαν, τα δύο μάλιστα σοβαρά, ενώ όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενοι σε μπαρ έκαναν παρατήρηση για απρεπή συμπεριφορά σε νεαρούς θαμώνες. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

H Χαμάς αποδέχεται μία αμερικανική πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των αντρών, 16 ημέρες μετά από την πρώτη φάση μιας συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters μία ανώτερη πηγή της οργάνωσης. Κατά την ίδια πηγή, η Χαμάς απέσυρε το αίτημα που είχε αρχική προϋπόθεση την δέσμευση του Ισραήλ σε μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, επιτρέποντας στις διαπραγματεύσεις να το πετύχουν αυτό στη διάρκεια των έξι εβδομάδων της πρώτης φάσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Γαλλία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία. Σήμερα παίζουν Αγγλία – Ελβετία στις 7 και Ολλανδία – Τουρκία στις 10.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα