back to top
28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με τα μάτια στραμμένα στη Γαλλία η ευρωπαϊκή και διεθνής διπλωματία, για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σε μια ιστορική αναμέτρηση της ακροδεξιάς με τις μετριοπαθείς δυνάμεις της πολιτικής. ‘’Είναι η πρώτη φορά που το εθνικιστικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν και του Τζορντάν Μπαρντελά έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να αναλάβει την κυβέρνηση και να πάρει τον απόλυτο έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης’’ σχολίασε το BBC. Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει Πρόεδρος και θεσμικός προστάτης της γαλλικής δημοκρατίας μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Μάιο του 2027.

Το ‘’παρών’’ στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ από 9 έως 11 Ιουλίου στην Στις 4-6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το καταστατικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου και απορρίφθηκαν οι τροπολογίες των «87», στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Κατά τη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίησε ακόμη και με διαγραφές τους διαφωνούντες.

«Η ΕΕ έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» διαμήνυσε ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ με αφορμή τις προσπάθειες του Οργανισμού τουρκογενών κρατών να νομιμοποιήσει την τουρκοκυπριακή αποσχιστική οντότητα, ως παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκογενών κρατών». Ο κ Μπορέλ κράτησε αποστάσεις από τον Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος παραβρέθηκε χθες και σήμερα στην άτυπη Σύνοδο των τουρκογενών χωρών, λέγοντας ότι η παρουσία του στη Σούσα έγινε αποκλειστικά, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων της Ουγγαρίας και αυτού του οργανισμού.

Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού που παρήγγειλε τη δολοφονία του 44χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό βρίσκεται η αστυνομία, με την άκρη του νήματος να οδηγεί στη Μύκονο, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα.

Στο μεταξύ, στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ο βασικός ύποπτος για την μαφιόζικη δολοφονία. Όπως έγινε γνωστό οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του μετά από ενδελεχή εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται η μικρού κυβισμού μηχανή που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη δολοφονική επίθεση .. Ο συλληφθείς, 44 ετών- ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες- είναι γνώριμος στις αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί για ανάμειξη στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, ενώ φέρεται να σχετίζεται με ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.

Μόνο με επίγειες δυνάμεις η μάχη των πυροσβεστών στην Γέφυρα Καλογήρου, στην Πρέβεζα. Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Ανακριτικής Υπηρεσίας προκειμένου να ερευνήσει καταγγελίες των κατοίκων για εμπρησμό. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Τερψιθέα Ναυπακτίας, στην Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία, καθώς και στο Κόμαρο της Αλεξανδρούπολης. Για τη φωτιά στο Μανταμάδο της Λέσβου συνελήφθη επ αυτοφώρω ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο μεταρρυθμιστής Μοχαμάντ Πεζεσκιάν αναδείχθηκε Πρόεδρος του Ιράν. Μεταξύ άλλων καλείται να διευθετήσει το θέμα της υποχρεωτικότητας της ισλαμικής μαντίλας για τις Ιρανές, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανάληψη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ωστόσο οι δυνατότητες του θα είναι περιορισμένες καθώς οι κατευθυντήριες γραμμές αποφασίζονται από τον ανώτατο ηγέτη και αρχηγό του κράτους, τον αγιατολάχ Χαμενεΐ .

Στην αθλητική επικαιρότητα… Ένα βήμα πριν τους ολυμπιακούς η εθνική μπάσκετ.. συνέτριψε 96-68 την Σλοβενία.. Στο τελικό για την πρόκριση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Στα ημιτελικά του euro Αγγλία – Ελβετία: 2 – 1 στα πέναλτι

 

Και ο καιρός,

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. υάσιγκτον θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα