back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η συμμετοχή έφτασε στις έξι το απόγευμα στο ιστορικά υψηλό ποσοστό του 59,7%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα προσεγγίσει τελικά το 67% 

Στο πιο κρίσιμο ίσως σταυροδρόμι της 5ης γαλλική δημοκρατίας, το ακροδεξιό – εθνικιστικό κόμμα των Λεπέν – Μπαρντελά φλερτάρει με την εξουσία, αν και χρειάζεται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία, που θα  εξασφαλίσει στον Μπαρντελά την πρωθυπουργία και θα ανοίξει τον δρόμο να εφαρμόσει την αντιμεταναστευτική, ευρωσκεπτικιστική ατζέντα του.

Ζητούμενα παραμένουν τόσο εάν η συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου που ‘’γεννήθηκε’’ συγκυριακά ως ανάχωμα στην ακροδεξιά, θα αποκτήσει – σε ικανό χρόνο – κοινό ιδεολογικό παρονομαστή και άρα βιώσιμη κυβερνητική πρόταση, όσο και εάν οι ψηφοφόροι δώσουν ευκαιρία ανάκαμψης στις δυνάμεις του κέντρου.

Με τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να ηγείται – αποδυναμωμένος ο ίδιος – μιας πληγωμένης Δημοκρατίας, η Γαλλία εισέρχεται σε μια φάση εσωστρέφειας αν όχι αστάθειας..  Και αυτό σίγουρα θα επιφέρει ταλαντώσεις τόσο στον γαλλο-γερμανικό άξονα όσο και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο ΑΘΗΝΑ 984 τροποποιεί το πρόγραμμά του: Από τις εννέα το βράδυ η Αθηνά Κορλίρα και ο Πάνος Πολυζωίδης θα βρίσκονται στο στούντιο του σταθμού της πόλης και θα μας μεταφέρουν το κλίμα και όλες τις εξελίξεις από την γαλλική πρωτεύουσα. 

Την ανάταξη του ΕΣΥ με νέο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου ανέφερε επίσης ότι η μάχη για την αποκλιμάκωση των τιμών συνεχίζεται, με τα πρώτα μέτρα να αποδίδουν.. 

Ο Πρωθυπουργός, από τις εννέα έως τις 11 Ιουλίου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον. Με ενδιαφέρον σε αυτή τη σύνοδο αναμένεται τόσο η παρουσία του νεοεκλεγέντος Βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, όσο και η στάση που θα κρατήσει ο αποδυναμωμένος πολιτικά Εμμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων για την Οικοδόμηση μέτρων Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης υποδέχεται αύριο για διήμερες συζητήσεις στην Αθήνα, τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ

50 αγροτοδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο. Από αυτές 41 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ εννά μέτωπα παραμένουν ενεργά. 

Οι αρχές δένουν το κατηγορητήριο για τον συλληφθέντα – βασικό ύποπτο της εν ψυχρω δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος την Πέμπτη το πρωί οδηγείται στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον δικαστικό λειτουργό. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται τώρα στην αναζήτηση του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας, με τις πληροφορίες να οδηγούν στη Μύκονο, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα. 

Ξεκινούν αύριο οι καλοκαιρινές εκπτώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις  31 Αυγούστου. Εκτιμάται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων θα κυμανθούν από 30% έως 50%.

Μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου, και αυτοσχεδιασμοί σε μια ώρα στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο, από τον Σωκράτη Σινόπουλο και τον Βασίλη Κώστα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Καλοκαίρι στην Αθήνα που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Επίσης στις 9, στο Θέατρο του Κολωνού, Δρόμοι Παράλληλοι του τάνγκο και του ρεμπέτικου, από τους Rebe(l)Tango Quartet.

Στην αθλητική επικαιρότητα…  

Για το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνεςη εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει στις 9 την Κροατία

Και ο καιρός…    

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 33 βαθμοί. 

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 33 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα