back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στην αναβάθμιση των αξιολογήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων των δυο τραπεζών.

Στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Στην ατζέντα της Συνόδου και η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της. Το ζήτημα της μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Βόρεια Μακεδονία θα θέσει στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Εν μέσω αβεβαιότητας ξεκίνησαν στη Γαλλία συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν μια κατακερματισμένη Εθνοσυνέλευση. Χθες υπέβαλλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, από τον οποίο ο πρόεδρος ζήτησε να παραμείνει «προς το παρόν για την σταθερότητα της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.
Δεν τρέφουμε ελπίδες για εξομάλυνση σχέσεων με τη Γαλλία δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε νόμο που ισχύει από το έτος 2002 για την απαγόρευση της μετάδοσης των δικών παραπέμπει με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης μεγάλων δικών. Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιαζοντας την τροποποίηση του νόμου που απαγορεύει την καταγραφή και τη δημοσιογραφική μετάδοση μιας δίκης, επισήμανε ότι η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη του ανεκδιήγητου υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη» να απαγορεύσουν στην ουσία την ακριβή πληροφόρηση για σημαντικές δίκες «αποτελεί πλήγμα στη θεμελιώδη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, “φιμώνει” τους δημοσιογράφους, και “μαυρίζει” κι άλλο το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διάταξη που ψηφίστηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, διευκρινίζει, ότι το μόνο καινούργιο που εισάγεται με αυτή, είναι η απαγόρευση να αφορά πλέον και το διαδίκτυο.

Παραμένω «σταθερά αφοσιωμένος» στην κούρσα του 2024 για τον προεδρικό θώκο, διαβεβαίωσε σήμερα τους δημοκρατικούς του συναδελφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιδιώκοντας να διαλύσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα θα μπορούσε να χάσει τόσο τον Λευκό Οίκο όσο και το Κογκρέσο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είπε πως γνωρίζει τις ανησυχίες τους, όμως είναι καιρός για συσπείρωση. Σήμερα στις διάσημες προσωπικότητες που ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την αμερικανική προεδρία, προστεθηκε ο Στίβεν Κινγκ.
«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά» έγραψε ο Κινγκ στο X/Twitter.
Ο Αμερικανός συγγραφέας που έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε χθες ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε.

Υψηλές θερμοκρασίες και πάλι από αύριο στη χώρα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο Κύθηρα Χίο Λακωνία Βοιωτία και Εύβοια.

Σε 24ωρη επιφυλακή από τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται και όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας ενώ καλούνται οι πολίτες σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου πυρκαγιάς αντιληφθούν, να επικοινωνούν σε 24ωρη βάση με το 1595.

Ανοίγει από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Προθεσμία έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα