back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Νέο κύμα καύσωνα από αύριο, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία και Πελοπόννησο. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο Κύθηρα Χίο Λακωνία Βοιωτία και Εύβοια.

“Για πολύ δύσκολες ημέρες, λόγω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών” κάνει λόγο ο υπουργός ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Εν μέσω αβεβαιότητας ξεκίνησαν στη Γαλλία συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ,μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν μια κατακερματισμένη Εθνοσυνέλευση.

Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία με 182 έδρες η επικράτηση του Νέου Λαικού Μετώπου της Αριστεράς. Δεύτερη η παράταξη Μακρόν με 168 έδρες και τρίτη της Μαρίν Λεπέν που εκλέγει 143 βουλευτές. Παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γκαμπριέλ Ατάλ .

Στην Ουάσιγκτον σήμερα ο πρωθυπουργός, για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ,οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Στην ατζέντα της Συνόδου, η οποία σηματοδοτεί και την επέτειο 75 χρόνων από την Ίδρυση της Συμμαχίας, βρίσκεται και
η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της αλλά και η μεγαλύτερη συνεισφορά από ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά.

Το ζήτημα της μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τη Βόρεια Μακεδονία θα θέσει στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ότι “αν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα από αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η ξεχωριστή αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας».

Άφησε αιχμές για τους πανηγυρισμούς σχετικά με την επιτυχία του Μελανσόν ,λέγοντας χαρακτηριστικά «έχει και πολύ πλάκα να βλέπεις κάποιους να πανηγυρίζουν και να ξεχνούν τι έχει δηλώσει για το κόμμα τους πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος.

Ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί στην ήττα της κ. Λεπέν απάντησε ότι τις δυνάμεις των άκρων και εν προκειμένω της άκρας δεξιάς, τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου.

“Η ανασύνταξη του κινήματος στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φράξει πραγματικά το δρόμο στις αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις”, τονίζει -μεταξύ άλλων- ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος να στηρίξουν τη γραμμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του θα έχουν τον πρώτο λόγο στις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο MEGA. Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε διαγραφές σε περίπτωση που κάποια στελέχη τον αμφισβητήσουν εκ νέου εξήγησε ότι ο ίδιος δεν στοχοποιεί κανέναν και καμία.

Επιστολή στην επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας, επισημαίνοντας ότι οι ι εκλογές πρέπει να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια νηφαλιότητα κει ευθύνη. Ζητά -μεταξύ άλλων- να καθοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, να δημιουργηθεί κώδικας δεοντολογίας για τη συμπεριφορά όλων των στελεχών και να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο debates, μεταξύ όλων των υποψηφίων στη δημόσια τηλεόραση.

Με παρόντες συγγενείς των θυμάτων και εγκαυματίες αλλά και με απόντες από το εδώλιο επτά από τους είκοσι έναν κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο τότε αρχηγός και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η πρώτη ημέρα της διαδικασίας της δευτεροβάθμιας δίκης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, η οποία αναμένεται να είναι πολύμηνη. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την αναζήτηση δικηγόρου να αναλάβει το βάρος της υπεράσπισης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Την άμεση αναθεώρηση του νέου τιμοκαταλόγου σκευασμάτων που συνέταξε ο ΕΟΦ και πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες., οδηγώντας ακόμη και στον τετραπλασιασμό της τιμής ορισμένων φαρμάκων, ζητά η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Οι διαδικασίες για την υποβολή τους θα διαρκέσουν έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος άνδρας που κατηγορείται για τον θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού, στο Λασίθι από άσκοπους πυροβολισμούς στη διάρκεια εκδήλωσης.

«Οι Παίχτες», του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή παρουσιάζονται απόψε στο θέατρο Πέτρας. Η Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το μεσημέρι η Ιταλίδα πρωθυπουργός τζόρτζια Μελόνι με τον Ισραηλινό ομόλογό της Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Δήλωση σοκ της ομοσπονδιακής υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. ”Στη Γερμανία κάθε μισή ώρα ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης” τόνισε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το μεγάλο φαβορί για να κρατήσει την ελληνική σημαία κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα