back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αυστηρή προειδοποίηση Γεωργιάδη σε ιδιώτες γιατρούς για τα δημόσια νοσοκομεία – Εντός εβδομάδος η ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Εντός της εβδομάδoς αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις σε άγονες περιοχές σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σημείωσε πως νοσοκομεία των οποίων οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη γιατρων βγαίνουν συνεχώς άγονοι, θα εντάσσονται αυτομάτως στο καθεστώς που ισχύει για τις άγονες περιοχές ακόμα και αν βρίσκονται σε περιοχές που δεν ανήκουν στην άγονη γραμμή.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει μέτρα όπως η αποβολή τους από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Είμαι πολύ κοντά για πιο δραστικά μέτρα ως προς το πώς οι ιατροί ενός νομού θα στελεχώνουν το τοπικό νοσοκομείο και αναφέρομαι σε ιδιώτες ιατρούς. Η Λακωνία για παράδειγμα έχει ιδιώτες παθολόγους ιατρούς. Είναι παντελώς αδιανόητο για εμένα ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πως λειτουργεί το νοσοκομείο δίπλα του που έχει έλλειψη παθολόγων» είπε ο κ Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπάρξει καμία διάθεση και καμία συνεργασία την ώρα που συναιχώς βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί και ανθεί η ιδιωτική αγορά ιατρών θα μας βρουν απολύτως απέναντι και ο νοών νοείτω. Το κράτος έχει πολλούς τρόπους να δράσει»είπε χαρακτηριστικά.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα