back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Οι Ταλιμπάν «δεν αναγνωρίζουν» τη συμμετοχή 3 γυναικών αθλητριών στους Ολυμπιακούς

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε καλέσει έξι Αφγανούς αθλητές, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, με την έγκριση της Αφγανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλη της οποίας ζουν εξόριστοι.

Η ΔΟΕ παραδέχτηκε ότι δεν συμβουλεύτηκε τους Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν έχουν προσκληθεί στους Αγώνες.

«Μόνο τρεις άνδρες αθλητές εκπροσωπούν το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ατάλ Μασουάνι, αθλητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. “Στο Αφγανιστάν, ο γυναικείος αθλητισμός έχει απαγορευτεί. Επομένως, πώς μπορούν οι γυναίκες να συμμετέχουν στην εθνική ομάδα;”, πρόσθεσε.

Από τις έξι αθλήτριες, οι τρεις γυναίκες και δύο άνδρες ποδηλάτες και κολυμβητές, ζουν στο εξωτερικό. Ο μοναδικός αθλητής που ζει στο Αφγανιστάν είναι τζουντόκα.

Οι Αφγανοί αθλητές θα αγωνιστούν στους Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) με τα χρώματα του προηγούμενου καθεστώτος, μαύρο, πράσινο και κόκκινο, το οποίο ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 2021 μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Από την επιστροφή τους στην εξουσία πριν από τρία χρόνια, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις Αφγανές γυναίκες, απαγορεύοντάς τους τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα