back to top
22.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς θα αναπτυχθούν κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα και τη Θεσσαλία κάνοντας ασφυκτική τη ζωή στις μεγαλουπόλεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο, Κύθηρα, Χίο, Λακωνία, Βοιωτία και Εύβοια.

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης.

Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, ενώ καλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κίνδυνο πυρκαγιάς , να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Δημότη 1595.

Ένας 22χρονος από την Αλβανία δέχθηκε τα πυρά ενώ επέβαινε σε όχημα τα ξημερώματα στο Περιστέρι. Οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου επέβαιναν σε άλλο όχημα. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπουνοσηλεύεται. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στην Ουάσιγκτον σήμερα ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία σηματοδοτεί και την επέτειο 75 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της μη χρήσης από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, του συνταγματικού ονόματος της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι ρητά προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 17:00 (τοπική ώρα)ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Εν μέσω αβεβαιότητας ξεκίνησαν στη Γαλλία συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν μια κατακερματισμένη Εθνοσυνέλευση, προκαλώντας κίνδυνο πολύμηνης πολιτικής παράλυσης σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Χθες υπέβαλλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, από τον οποίο ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε να παραμείνει «προς το παρόν για την σταθερότητα της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.

«Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», δήλωσε αναφερόμενη στις Γαλλικές εκλογές η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών βάζει ένα ερωτηματικό στην Ελλάδα τι θα κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Κάποιες πρωτοβουλίες στη Βουλή, όπως έχουμε ήδη κάνει στην Τ.Α στο κοινωνικό πεδίο, όλα αυτά θα διαμορφώσουνε ένα πρόγραμμα και συνθέσεων και αποκλίσεων στον προοδευτικό χώρο και θα αρχίσει να αναπτύσσεται δυναμική που θα λέει κάντε κάτι στις επόμενες εκλογές τώρα που ο Μητσοτάκης έχει το 28% και χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος, είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτικός Σύμβουλος

Απαντώντας σχετικά για τα πρόσωπα εκείνα που θα ηγηθούν είπε ότι το ζήτημα των προσώπων έπεται. Νομίζω, πρόσθεσε, οτι αν βάλουμε αυτή τη στιγμή τη τελική συζήτηση, πρώτη, υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσουμε την κουβέντα. Τα πρόσωπα σηματοδοτούν και κάποιες πολιτικές δεν είναι ουδέτερα δε θα αναμειχθώ στα εσωτερικά του ΠΑΟΣΚ υπογράμμισε προσθέτοντας «θα ήθελα την επόμενη ημέρα να υπάρχει συνταγή συνεργασίας». Αν ενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να τις πολλαπλασιάσουμε όποια και να είναι η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ κατέληξε ο κ Ζαχαριάδης.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η προσθήκη στην ισχύουσα, από το 2002 νομοθεσία, που απαγορεύει την ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και τη μαγνητοσκόπηση μιας δίκης και η απαγόρευση μετάδοσης των δικών μέσω Ίντερνετ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά άμεσα την απόσυρση της ρύθμισης με την οποία, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πλήττεται η θεμελιώδης αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση-απάντηση του επισημαίνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να διαβάσουν απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης».

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό θα έχει στις 12 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Προθεσμία έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις σε άγονες περιοχές σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Με την αναζήτηση δικηγόρου υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο αυτεπαγγέλτως διορισμός υπερασπιστή είναι αναγκαίος ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει επί της ουσίας η διαδικασία, που αναμένεται να είναι πολύμηνη. Υπενθυμίζεται ότι μετά την έφεση από την εισαγγελία στο εδώλιο κάθονται και οι 21 κατηγορούμενοι.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί εναντίον των «συστηματικών επιθέσεων και περιορισμών» της ελευθερίας της συνάθροισης σε πάνω από είκοσι χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων σε έκθεση που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Οι αρχές στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Τουρκία έχουν χαρακτηρίσει διαδηλωτές που ζητούν την υπεράσπιση του περιβάλλοντος «τρομοκράτες» ή «εγκληματίες», ανέφερε η ΜΚΟ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα