back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να γίνει η ηγέτιδα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής παράταξης

Διαβάστε επίσης

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μπει στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ραντάρ” με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος για την ηγεσία, Μιχάλης Κατρίνης.

Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές -Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αντιλαμβάνεται την πολιτική του πορεία ως μπαλαντέρ του Μητσοτάκη.

«Σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές θέσεις μας και πού θέλουμε να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία αυτή αφορά πολύ κόσμο και πρέπει να πάμε σε μάχη σε επίπεδο πολιτικών κι όχι προσώπων. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά να αφήνουμε περιθώριο συνεννόησης και να λέμε ότι μπορεί να χρησιμέψουμε και ως μπαλαντέρ του κ. Μητσοτάκη. Αυτά λοιπόν πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένα και οριοθετημένα. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αντιλαμβάνεται την πολιτική του πορεία ως μπαλαντέρ του Μητσοτάκη. Πρέπει να προσδιορίσουμε με ποιους είμαστε και με ποιους δεν είμαστε. Έχει πληγωθεί κι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ με διαδρομές προσώπων του, που επέλεξαν να τιμήσουν πολιτικές του κ. Μητσοτάκη»

Να μην συνηθίσουμε στο ΠΑΣΟΚ στην ιδέα ενός κόμματος που παλεύει για τη δεύτερη ή τρίτη θέση με ποσοστά του 13% και 15%.

«Δεν συμβιβάζομαι και δεν θέλω ένα κόμμα που παλεύει για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, να είναι ικανό να ασκήσει διακυβέρνηση που να αφορά όλους τους πολίτες και όχι τους λίγους. Ο κόσμος θέλει κάποιον να ανασυνθέσει δυνάμεις, να νικήσει τη ΝΔ και να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας με πρόσωπα άφθαρτα, συγκροτημένα, αξιόπιστα και κυρίως με πολιτικές που αφορούν τους περισσότερους πολίτες και όχι τους λίγους και τους φίλους μας».

Το ΠΑΣΟΚ ηγέτιδα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής παράταξης

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως κιβωτός της δημοκρατικής παράταξης. Μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα του τόπου όταν ήταν μια μεγάλη παράταξη που μπορούσε να ενώσει, να συνθέσει και να εκπροσωπήσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Αρα αυτόν τον δρόμο το ΠΑΣΟΚ τον έχει δείξει, τον έχει ακολουθήσει, τον έχει περπατήσει και τον έχει εφαρμόσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αντιπολίτευση κοινωνική, που πετυχαίνει ένα μεγάλο “χτύπημα” στον κ. Μητσοτάκη, υπάρχουν δύο κόμματα που προφανώς δεν μπορούν να πείσουν και υπάρχει και μια παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να συζητά, να ενώνει και να συνθέτει απόψεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να γίνει η ηγέτιδα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής παράταξης. Να ξεκινήσει ο διάλογος πάνω σε προγραμματικές θέσεις που μπορούν να συγκλίνουν τα κόμματα και φορείς. Πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα τα κόμματα. Πριν ξεκινήσει ο διάλογος, κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει πώς θα είναι η μεγάλη παράταξη, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει ο διάλογος και να θέλουμε τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης. Πρέπει να πιστεύουμε ότι, ναι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πρωτοβουλία να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου μάς το κληροδότησε, είναι ένα κόμμα εξουσίας που θέτει υψηλούς στόχους

«Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχουν πολιτικές προτάσεις και να αξιολογηθούν. Δε μιλάμε για ΠΑΣΟΚ- συνιστώσα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως κόμμα εξουσίας και εξέφραζε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θέτει υψηλούς στόχους, αλλά είναι αναμφίβολα η κιβωτός της δημοκρατικής παράταξης που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες. Δεν πρέπει να μείνουμε στα κομματικά στεγανά».

Ναι στο debate

«Θέλουμε να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος για να ακούσουν οι πολίτες τις θέσεις μας. Θέλουμε να κινητοποιηθούν άνθρωποι που έχουν στη ψυχή τους το ΠΑΣΟΚ. Το κάθε στέλεχος που έχει θέσει υποψηφιότητα έχει αποδείξει σε κάθε διαδρομή του ΠΑΣΟΚ το κατά πόσον συμμετείχε, στήριζε ή πίστευε στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πάντα ενωμένο και ενισχυμένο, η ενότητα μετά την εκλογή δε με ανησυχεί. Αυτό που δε θέλω είναι να συνηθίσουμε μια κατάσταση του ΠΑΣΟΚ χωρίς κυβερνητική προοπτική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα