back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

Διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκέλειας στο ρεύμα καθόδου.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από εγκαταστάσεις εργοστασίων και περιορίστηκαν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο. Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά μπήκε σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ κάηκαν και αποθήκες.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβο, Χίο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων. Σε 24ωρη επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του.

Για τις 11 απόψε ώρα Ελλάδας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Προέδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στο περιθώριο της νατοϊκής Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον το τριήμερο 9 με 11 Ιουλίου, με οικοδεσπότη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν βελτιωθεί. Πρόσθεσε ότι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης στη βάση των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, για όλες τις χρήσεις, είναι θεμελιώδης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. “Όταν ακούω ότι η νέα κυβέρνηση αναφέρεται στη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας εντός της χώρας, έχω σοβαρές ανησυχίες. Και αυτό είναι ένα θέμα που σκοπεύω να θίξω. Δεν είναι εποικοδομητικό και δεν βοηθά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι 14 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιαστών. Ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε, τις 700.000 ευρώ.

Στη μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ προχώρησε από χθες η ΑΑΔΕ και ο ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Στην λίστα των παραληπτών βρίσκονται όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνάνε τα 150.000 ευρώ, σε κύρια οφειλή και οι οποίοι θα πρέπει να την εξοφλήσουν ή να την ρυθμίσουν μέχρι τις 24 του μήνα διαφορετικά κινδυνεύουν να δουν το όνομα τους δημοσιοποιημένο στη «μαύρη λίστα» του Δημοσίου.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

Είκοσι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες στον βομβαρδισμό σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς, καταγγέλλοντας ενέργεια ενταγμένη στη «γενοκτονία» που διαπράττει κατ’ αυτή το Ισραήλ, οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου συνεχίζουν ταυτόχρονα την επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Ισπανία επικράτησε με σκορ 2-1 της Γαλλίας σε νοκ άουτ αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Γιούρο 2024. Σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό θα παίξουν Ολλανδία- Αγγλία.

Στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε στο μίτινγκ «Ίστβαν Γκιουλάι» της Ουγγαρίας με άλμα στα 8,23 μ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί τέσσερα με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα