back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Θέμα χρόνου είναι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στις Αχαρνές, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ρίχνουν όλο τους το βάρος στο εργοστάσιο χαρτικών και συγκεκριμένα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.

Η φωτιά στο δεύτερο εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο ρέμα της Χελιδονούς.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Για τις 11 απόψε ώρα Ελλάδας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Προέδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στο περιθώριο της νατοϊκής Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον το τριήμερο 9 με 11 Ιουλίου, με οικοδεσπότη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στην συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν αναμένεται να γίνει επισκόπηση της εν εξελίξει πορείας επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, η οποία έχει δρομολογηθεί από την συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες πέρυσι τον Ιούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βίλνιους της Λιθουανίας και επόμενο σημαντικό βήμα θα αποτελέσει το προγραμματισμένο ραντεβού τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν βελτιωθεί. Πρόσθεσε ότι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης στη βάση των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, για όλες τις χρήσεις, είναι θεμελιώδης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. “Όταν ακούω ότι η νέα κυβέρνηση αναφέρεται στη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας εντός της χώρας, έχω σοβαρές ανησυχίες. Και αυτό είναι ένα θέμα που σκοπεύω να θίξω. Δεν είναι εποικοδομητικό και δεν βοηθά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και δεν έχουμε καμία ανησυχία για το χρέος της καθώς οι δημοσιονομική της πολιτική βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984 και την “Ελεύθερη Κυκλοφορία” ο επικεφαλής της αποστολής για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Πάολο Φιορέττι. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναδεικνύει ως βασική πρόκληση για την Ελλάδα και για πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες τη γήρανση του πληθυσμού. Επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι μελλοντικές θα πρέπει να ενισχύσουν την απασχόληση των νέων και των γυναικών.

Η επικείμενη συγχώνευση της Αττικα Μπανκ με την Παγκρήτια μπαίνει στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του, υπο τον τίτλο ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα επικαλούμενος δημοσιεύματα κάνει λόγο για ολοκλήρωση αδιαφανούς συμφωνίας. Όπως λέει οκ Κασσελάκης το Δημόσιο «θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ οι ιδιώτες «με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας! Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίασαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμη υπογραφεί.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα “Ανταγωνιστικότητα και μικρές επιχειρήσεις” θα μιλήσει στις 11 και μισή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

Στη μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ προχώρησε από χθες η ΑΑΔΕ και ο ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Στην λίστα των παραληπτών βρίσκονται όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνάνε τα 150.000 ευρώ, σε κύρια οφειλή και οι οποίοι θα πρέπει να την εξοφλήσουν ή να την ρυθμίσουν μέχρι τις 24 του μήνα διαφορετικά κινδυνεύουν να δουν το όνομα τους δημοσιοποιημένο στη «μαύρη λίστα» του Δημοσίου.

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι 14 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιαστών. Ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε, τις 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες, πουλώντας τους προστασία και διαμεσολάβηση για εξυπηρετήσεις με δωροδοκίες και δωροληψίες σε δημόσιες υπηρεσίες. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 23 άτομα.

Πρόσβαση σε όλα τα ατομικά στοιχεία ασφάλισής τους στο ΤΕΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2022, έχουν πλέον οι μισθωτοί ασφαλισμένοι του ταμείου μέσω της υπηρεσίας «Ιστορικό ασφάλισης».

Η πρόσβαση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας teka.gov.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και από τη σελίδα του gov.gr > Εργασία και ασφάλιση > Ασφάλιση > Ιστορικό ασφάλισης στο ΤΕΚΑ, με χρήση των κωδικών TAXISnet
Η νέα υπηρεσία παρέχει πληροφορίες για τους εργοδότες στους οποίους έχουν απασχοληθεί, τις ημέρες ασφάλισης, το πακέτο κάλυψης, τις αποδοχές και τις εισφορές, συνθέτοντας έτσι την πλήρη ασφαλιστική τους ιστορία στο ΤΕΚΑ.

Ο απολογισμός των θυμάτων των ρωσικών βομβαρδισμών που εξαπολύθηκαν την Δευτέρα στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 43 νεκρούς στις τάξεις των αμάχων, ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της συνόδου του NATO.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε επίσης πως δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ εάν επανεκλεγόταν για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει καλά τον Ρεπουμπλικάνο, αλλά ευελπιστεί πως η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στη χώρα του στον πόλεμο με τη Ρωσία δεν θα μειωθεί.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα