back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Για τις 11 το βραδυ ώρα Ελλάδας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Συνοδου θα θέσει και το ζήτημα της παραβίασης της συμφωνίας των Πρεσπών από την νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Καλή αυτή την ώρα η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττική, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική -η οποία ωστόσο συνεχίζει το έργο της- έχει περιοριστεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της. Εξακολουθεί να είναι τυλιγμένο στις φλόγες το εργοστάσιο χαρτικών, ενώ η φωτιά στο δεύτερο εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Ζημιές σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Η τελική αποτίμηση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης. Διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πιθανόν να ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και να επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Εκτροπή των οχημάτων στην Τατοιου στο ύψος της οδού Δεκελείας εως την λεωφόρο Καραμανλή.

Αύριο θα επαναλειτουργήσει το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο. «Έχω έλθει εδώ για να δω τις ζημιές που έχουν προκληθεί, διότι η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο» είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι το προσωπικό φρόντισε να απομακρύνει εύφλεκτα υλικά, ενώ λειτούργησε και το σύστημα πυρασφάλειας που τοποθετήθηκε πρόσφατα» .

Αργά το απόγευμα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν στην προσαγωγή μιας γυναίκας 40-45 ετών ως ύποπτη για εμπρησμό, μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου, ότι την προηγούμενη μέρα απειλούσε ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και δεν έχουμε καμία ανησυχία για το χρέος της καθώς η δημοσιονομική της πολιτική βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984 και την “Ελεύθερη Κυκλοφορία” ο επικεφαλής της αποστολής για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Πάολο Φιορέττι. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναδεικνύει ως βασική πρόκληση για την Ελλάδα και για πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες τη γήρανση του πληθυσμού.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το θέμα της Attica Bank και την επικείμενη συγχώνευση της με την Παγκρήτια, στο οποίο αναφέρεται με δύο αναρτήσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καταγγέλλοντας ότι «επίκειται η ολοκλήρωση “αδιαφανούς” συμφωνίας. Όπως αναφέρει, το Δημόσιο «θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ οι ιδιώτες «με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας». Η κυβέρνηση επιμένει να “επενδύει” τα χρήματά μας και τα τελικά οφέλη να τα καρπώνονται ιδιώτες» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σχέδια της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η σύγχρονη Αριστερά δεν υπακούει σε συμφέροντα. Καλώ το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί αναλόγως και να “περπατήσουμε” μαζί σε αυτόν τον δρόμο. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος της σύγκλισης».

Ο Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογράφει» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Όταν θα διαβάσει θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν απολύτως άστοχη και επιπόλαια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του καλεί αύριο του πολίτες που το επιθυμούν να τον συναντήσουν προσωπικά ενας ενας στο στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, 5 το απόγευμα με 8 το βράδυ.

“Με ενότητα και προοδευτικό σχέδιο θα παλέψω για τον κόσμο της παράταξης και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα» ειπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβιβάζεται με το 13%. “Το να λες “εγώ θα πάω το ΠΑΣΟΚ 20-25-30%”, καλό ακούγεται αλλά επειδή δεν υπάρχουν μάγοι στην πολιτική, να μας πεις και πως θα γίνει” τονισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε μισή ώρα στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα “Ανταγωνιστικότητα και μικρές επιχειρήσεις”.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφορμα Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

Ομόφωνα ένοχο, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κρίθηκαν πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και οι δύο κατηγορούμενοι . Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με τους γονείς του θύματος και τους φίλους τους να αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης. Αυτή την ώρα αγορευουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την αναγνώριση των ελαφρυντικών

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι 14 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών καταστηματαρχών. Ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε, τις 700.000 ευρώ.

Χωρίς ταξί η Αθήνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, λόγω απεργιακής κινητοποίησης που προανήγγειλε ο ΣΑΤΑ. Αύριο στις 9.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα οχήματά τους στη συμβολή της Σπύρου Πάτση με την Καβάλας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα