back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποκαλούμενη από τον Τύπο, «μαφία της Μυκόνου». Σύμφωνα με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη η πρόσφατη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, «ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας» στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία.

Η Εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία στον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στον Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και στην Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά να ξεκινήσει η έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα που δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται – οπως αναφέρει το εγγραφό της – και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Για τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στην συνάντηση αναμένεται να γίνει επισκόπηση της εν εξελίξει πορείας επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, η οποία έχει δρομολογηθεί από την συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες τον Ιούλιο του 2023, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Επόμενο σημαντικό βήμα , σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, θα αποτελέσει το προγραμματισμένο ραντεβού τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη.

Ο κ Μητσοτάκης στη Σύνοδο θα εκφράσει την ανησυχία του και για τη μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας από τη νέα ηγεσία της χώρας θέτοντας ευθέως ζήτημα παραβίασης της συμφωνίας των Πρεσπών .

Σε εξέλιξη η προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών και είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση της σε εργοστάσια και αποθηκευτικούς χώρους. Η φωτιά έχει οροθετηθεί και σύντομα αναμένεται να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Εκτροπή των οχημάτων στην Τατοιου στο ύψος της οδού Δεκελείας έως την λεωφόρο Καραμανλή.

Αύριο θα επαναλειτουργήσει το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται το νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και δεν έχουμε καμία ανησυχία για το χρέος της καθώς η δημοσιονομική της πολιτική βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984 και την “Ελεύθερη Κυκλοφορία” ο επικεφαλής της αποστολής για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Πάολο Φιορέττι.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή το θέμα της Attica Bank και την επικείμενη συγχώνευση της με την Παγκρήτια, στο οποίο αναφέρεται με δύο αναρτήσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καταγγέλλοντας ότι «επίκειται η ολοκλήρωση “αδιαφανούς” συμφωνίας.

Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογράφει» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Όταν θα διαβάσει θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν απολύτως άστοχη και επιπόλαια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανάρτησή του στην πλατφόρμα x καλεί αύριο του πολίτες που το επιθυμούν να τον συναντήσουν προσωπικά ένας ένας στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, 5 το απόγευμα με 8 το βράδυ.

“Με ενότητα και προοδευτικό σχέδιο θα παλέψω για τον κόσμο της παράταξης και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβιβάζεται με το 13%. “Το να λες “εγώ θα πάω το ΠΑΣΟΚ 20-25-30%”, καλό ακούγεται αλλά επειδή δεν υπάρχουν μάγοι στην πολιτική, να μας πεις και πως θα γίνει” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε λίγη ώρα στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα “Ανταγωνιστικότητα και μικρές επιχειρήσεις”.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφορμα Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

Ομόφωνα ένοχοι, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη. Οι δικαστές και οι ένορκοι αποφάσισαν να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δυο κατηγορουμένους ενώ επιπλέον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Χωρίς ταξί η Αθήνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, λόγω απεργιακής κινητοποίησης που προανήγγειλε ο ΣΑΤΑ. Αύριο στις 9.30 οι οδηγοί ταξί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα οχήματά τους στη συμβολή της Σπύρου Πάτση με την Καβάλας.

Νέα απόπειρα εξαπάτησης στα social media με πλαστούς λογαριασμούς μέσα από τους οποίες δήθεν εκδίδονται δωρεάν εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας καταγγέλλει ο ΟΑΣΑ εφιστώντας την προσοχή στο επιβατικό κοινό. Ακούμε τον Ισίδωρο Ρουσσο.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. 33 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα