back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτακη με τον τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Γιορτάζουμε τη δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο», τόνισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως είναι μια εποχή όπου η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τη δική μας δέσμευση ως προς τη δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες». Νωρίτερα, τα κράτη μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν τη δέσμευση τους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία. Οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία, ανακοίνωσε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Συνεχίζει το προκλητικό αφήγημα ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος αψηφώντας την Συμφωνία των Πρεσπών αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» και την κυβέρνησή του «μακεδονική» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ, τόνισε ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, για όλες τις χρήσεις, είναι θεμελιώδης στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Tέσσερα πρόσωπα – σύμφωνα με πληροφορίες ιδιώτες – επιχειρηματίες – έχουν εξεταστεί έως τώρα με την ιδιότητα του υπόπτου για αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το δικηγόρο Γρηγόρη Δημητριάδη που ήταν σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκλήθη ως μάρτυρας έχει εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ, κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.
Επίσης ως μάρτυρας έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για τουλάχιστον δύο χρόνια αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Η απόφαση που εγκρίθηκε και από την Δημοτική Επιτροπή του δήμου, αφορά μόνο αυτές που κάνουν χρήση των υψομετρικών μπόνους που τους δίνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός με το σκεπτικό ότι θα εφαρμόζεται μέχρι να ολοκληρωθεί το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας. Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων καθώς όπως εξήγησε από την στιγμή που εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, “μας δίνει το δικαίωμα παρέμβασης τώρα και στο μέλλον για την Αθήνα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καναλάκι Πρέβεζας, υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Βλάστη Κοζάνης. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορίας 4 -αύριο σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Βοιωτία, Εύβοια και Έβρο.

Επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα περιλαμβάνει κατά περίπτωση το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 14 συλληφθέντες για συμμετοχή στη εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Οι έξι αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνά το δάκτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε από μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας στον προκάτοχο του Κώστα Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας στην Αθήνα” Κώστα Παπαδάκη που έκρινε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του δημάρχου της Αθήνας με του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν κάνουμε «Περιπάτους» με τα γνωστά αποτελέσματα λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο, απάντησε ο κ. Δούκας.
Εάν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο, απάντησε ο Κώστας ΜΠακογιάννης.

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, από τις έξι το πρωί έως τις έξι το πρωί της Παρασκευής, λόγω της 24ωρης απεργίας του ΣΑΤΑ.

Τη σύλληψη του δράστη της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα, με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες σχολιαστή του BBC, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
Μετά από ανθρωποκυνηγητό, ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ εντοπίστηκε σε νεκροταφείο του Ένφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο.
Ο Κλίφορντ κατηγορείται ότι σκότωσε με μια βαλλίστρα την οικογένεια δημοσιογράφου του BBC και συγκεκριμένα τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, εκ των οποίων η μία ήταν πρώην σύντροφος του.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέντρα προ ολίγου στο παιχνίδι Ολλανδία – Αγγλία για το δεύτερο ημιτελικό του Γιούρο 2024. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από τη βελγική Γκενκ σε φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα