back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δούκας: Συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο

Διαβάστε επίσης

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνά το δάκτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε από μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα ο κ. Δούκας απάντησε στον προκάτοχό του Κώστα Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας στην Αθήνα” Κώστα Παπαδάκη που έκρινε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του δημάρχου της Αθήνας με του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τον κ. Μπακογιάννη που του πρότεινε να ορίσει αναπληρωτή δήμαρχο ο κ. Δούκας τόνισε: “Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κ. Μπακογιάννη που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα.

Εμείς δεν κάνουμε «Περιπάτους» με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο.

Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον Δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε.”

Άμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στον Χάρη Δούκα. “Εάν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι.

Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;

Στην απάντηση του ο κ. Δούκας, προς τον κ. Παπαδάκη, τόνισε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε δήμαρχος δίνει μια μάχη για την πόλη, για τους κατοίκους αλλά και για τον ίδιο τον δήμο θυμίζοντας τον αγώνα που έδωσε για τις 29 καθαρίστριες, κατά την διάρκεια του οποίου δεν… είδε τον κ. Παπαδάκη, όπως είπε χαρακτηριστικά, την έλλειψη προσωπικού και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων.

Ακόμη ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στην μάχη που δίνει ο δήμος απέναντι στα ύψη των κτιρίων και το επιπλέον τσιμέντο που προβλέπει ο ΝΟΚ, στην μάχη που δίνει για να σταματήσει η ταλαιπωρία της πόλης από τα έργα του μετρό καταλήγοντας λέγοντας ότι η “Αυτοδιοίκηση αφυδατώνεται και πρέπει να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα. Να μην συνεχιστεί η απομείωση της αυτοδιοίκησης με λιγότερους πόρους και να συνεργαζόμαστε για το καλό της Αθήνας.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα