back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Μπακογιάννης: Στηρίζουμε τον διαρκή αγώνα για μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα της διαφθοράς αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Μπακογιάννης με φόντο την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

«Ξεβρωμίσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης και εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. «Κύριε Δήμαρχε, μην έχετε καμία αμφιβολία πως ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και στηρίζουμε τον διαρκή αγώνα όλων μας για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και σύγκρουση με τα οργανωμένα συμφέροντα που θεωρούν την πόλη παιχνίδι. Θα μας βρουν όλους αντιμέτωπους», σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

«Ο αγώνας μας είναι διμέτωπος για όλοι έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τις συνειδήσεις των χιλιάδων στελεχών του Δήμου Αθηναίων. Ένα “σάπιο μήλο” δεν επιτρέπεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη για την πολύ μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων διαχρονικά», επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης.

«Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων απαιτεί απόλυτη αφοσίωση»

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι λόγω των μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πόλη η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων αντιστοιχεί «με τη διοίκηση τριών ίσως και πέντε υπουργείων». «Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση, κάθε λεπτό του 24ωρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το είναι όχι μόνο δημάρχου αλλά και του αντιδημάρχου» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και κάλεσε τον Χάρη Δούκα να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες του σε αντιδήμαρχο της επιλογής του μέχρι τις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας και μέχρι την εσωκομματική κάλπη κι εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε δήμαρχος και ο δήμος θα συνεχίσει να δουλεύει», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μάγδα Μπουλούκου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα