back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Διαβάστε επίσης

Νευραλγική υποδομή για τον ΟΑΣΘ χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Xρήστος Σταϊκούρας τον νέο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων που κυκλοφορούν ήδη στην Θεσσαλονίκη, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι ο νέος σταθμός, που περιλαμβάνει 110 θέσεις φόρτισης λεωφορείων από 55 φορτιστές, ισχύος 180 kWh ο καθένας, αποτελεί μια νευραλγική υποδομή για την παροχή του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, ο οποίος εμπλουτίζεται, διαρκώς, με νέο στόλο, αλλά και με προσωπικό.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι με την ενσωμάτωση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων ανανεώθηκε το 1/3 του στόλου των οχημάτων του Οργανισμού ενώ αναφέρθηκε και στα βήματα που έχουν γίνει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, όπως η πρόσληψη 150 νέων οδηγών, ενώ όπως είπε προχωρά διαγωνισμός για την προσωρινή ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, με μίσθωση 160 μεταχειρισμένων λεωφορείων ντίζελ, διάρκειας 3+1 έτη. Τα λεωφορεία αυτά, μεσοπρόθεσμα, θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά λεωφορεία, από το νέο διαγωνισμό προμήθειας 700 λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για νέα εποχή που ανοίγεται για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, σηματοδοτεί την ανανέωση και την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών και περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα