back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δίκη Ζ. Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον έκτιση ποινής ο κοσμηματοπώλης

Διαβάστε επίσης

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (ΜΟΕ) για τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, το 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΜΟΕ ο μεσίτης, ετών 64 θα οδηγηθεί στην φυλακή για την έκτιση της ποινής του, ενώ ο 81 ετών κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ ομόφωνα οι δικαστές τους αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Επιπλέον στον κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο33χρονος ακτιβιστής, το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον την ελαφρυντική περίσταση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος ως ώθηση των πράξεων του. Με βάση το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε και την επιπλέον ελαφρυντική περίσταση στον κοσμηματοπώλη, το δικαστήριο επέβαλε τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσα την οικογένειά και τους φίλους του θύματος. Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου κλαίγοντας μονολογούσε «είναι ένοχοι Ζαχαρία μου» εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Μίνα Μουστάκα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα