back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Δελής: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Στη λεγόμενη κεντροαριστερά και τη συζήτηση που διεξάγεται, δεν γίνεται καμία κουβέντα για τα προβλήματα του κόσμου, γιατί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης» υπογράμμισε  ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο.

Τσακώνονται στα επιμέρους, στα δευτερεύοντα και στα ανούσια

«Αυτά τα τρία κόμματα, που έχουν όλα κυβερνήσει, έχουν ψηφίσει από κοινού για παράδειγμα το τρίτο μνημόνιο. Είναι συνεργοί και σήμερα στο αντιλαϊκό έργο, τσακώνονται για δευτερεύοντα θέματα και προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για αναμονή λύσεων από «σωτήρες» στον λαό. Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα φιλολαϊκές λύσεις και αγωνίζεται για παραπέρα ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Η κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αλλά και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την ενεργεία, θα είναι μια ανάσα για τους πολίτες. Επίσης, έχουμε μεγάλη στεγαστική κρίση. Η κατάσταση, επίσης, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι μισοί και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές. Αυτά τα προβλήματα είναι έξω από τις μεγάλες συζητήσεις και τα προβλήματα της Κεντροαριστεράς γιατί και ο χώρος αυτός ταυτίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης. Συνεπώς, τσακώνονται στα επιμέρους, στα δευτερεύοντα και στα ανούσια».

Ακρίβεια: Τρελό πάρτι στα μονοπώλια της Ενέργειας, των τροφίμων…

«Δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για μείωση των τιμών. Γίνεται τρελό πάρτι στα μονοπώλια της Ενέργειας, των τροφίμων κλπ. Οι αυξήσεις στους μισθούς που επικαλείται η κυβέρνηση, έχουν ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό, ενώ η πολιτική της “πράσινης μετάβασης” και του χρηματιστηρίου Ενέργειας εκτοξεύουν τις τιμές του ρεύματος. Η κατάσταση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχει γίνει απαράδεκτη, ενώ με βάση επίσημα στοιχεία οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές, εξαιτίας αυτής της πολιτικής».

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ, πρωτοστατεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αγοράζοντας εξοπλιστικά προγράμματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας. Στηρίζει την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη νέα οικονομική στήριξη προς το Κίεβο καθώς και την αποστολή οπλικών συστημάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα