back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στον Όλυμπο, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο «Κορομηλιά». 

Στο σημείο έχουν σπεύσει πεζοπόρα τμήματα και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε 26 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.  Οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, οι πυρκαγιές στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, στην  Κώμη Χίου,  και στο Βροντερό Πρεσπών. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 προβλέπεται για αύριο Δευτέρα, στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  

 Ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, είναι ο  άνθρωπος που σκοτώθηκε από τα πυρά κατά τη δολοφονική επίθεση εναντίον  του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια  σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς του και του κυβερνήτη της Πολιτείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Εν τω μεταξύ εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισε η Αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, στο αυτοκίνητο του 20χρονου άνδρα o οποίος επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. To όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης. Το FBI αναζητά τα κίνητρα του  ενόπλου όσο και τα κενά ασφαλείας στη φύλαξη του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ. Ως δράστης έχει αναγνωριστεί ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, από την Πενσυλβάνια ο οποίος έχει καταγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως Ρεπουμπλικάνος.  

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση, ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας για τις εξελίξεις αναφορικά στην υπόθεση.   

Την απόπειρα καταδίκασε η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.  

Σε επίσημη ανακοίνωση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζει την «απερίφραστη καταδίκη για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ», τονίζοντας ότι «Η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες». 

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων αντιμετωπίζουν οι 74 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 εξ’ αυτών καθώς άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται υπό κράτηση στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. 

 Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές για όσες ημέρες χρειαστεί , από τις 9 το πρωί έως τις  εννέα το βράδυ, οι κλιματιζόμενες αίθουσες και στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου. Η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων λειτουργεί καθημερινά έως τις επτά και μισή το απόγευμα. Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν στο 2103638049.  Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr  

 Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού Πάτρας – Ρίου μέχρι νεωτέρας λόγω σοβαρού προβλήματος υποδομής σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.  

Στη διεθνή επικαιρότητα  

Στο σημείο μηδέν οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η Χαμάς αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις μετά την επίθεση στο Αλ Μαουάσι και τους δεκάδες νεκρούς, ενώ το ισραήλ επιμένει ότι στόχος των επιθέσεων ήταν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.  Ο ισρηλινός στρατός συνεχίζει εξάλλου τις επιχειρήσεις του στη Ράφα και στην Πόλη της Γάζας.  

Στη γαλλία άνδρας άνοιξε πυρ σε πάρτι γενεθλίων που είχαν οργανώσει οι γείτονές του σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και ταυματίζοντας 4 και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.  Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της τραγωδίας  δεδομένου ότι ο δράστης,  δεν είχε ποινικό μητρώο. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα   

Σε ρυθμούς Euro όλη η Ευρώπη όπου απόψε στις 10 ώρα Ελλάδος πραγματοποιείται στη Γερμανία ο τελικός μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας. Τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ.   

ΚΑΙΡΟΣ    

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.    

  

Κυρίες και κύριοι επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 10 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα