back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με αιχμή τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος .

Αναμένεται να εξεταστούν μέτρα προκειμένου να μην περάσουν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια, ενώ συμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελεί συνέπεια των προβλημάτων στα δίκτυα ενέργειας στην Ουγγαρία και τα Βαλκάνια λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει πει ότι εφόσον θίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η στήριξη είναι δεδομένη. Επομένως όλα αυτά θα συζητηθούν στη σημερινή σύσκεψη” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον γονατίσει από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια », αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη για την ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10.30 στην τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες μπράβων και νονών της νύχτας εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Σε λίγη ώρα οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Έως το Σαββατοκύριακο θα συνεχίσουν να πλήττουν οι υψηλές θερμοκρασίες την χώρα. Εφαρμογή τηλεργασίας ως και την Παρασκευή για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε περιοχές όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Παύση εργασιών, τηλεργασία και ευέλικτη προσέλευση προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και για τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ.

Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Ανοιχτές πύλες όλο το 24ωρο σε παιδικές χαρές και εξωτερικούς αθλητικούς χώρους έως και την Κυριακή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε με επίδεσμο στο αυτί, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι. Υποψήφιος αντιπρόεδρός του θα είναι ο γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς.

Ο Ίλον Μασκ θα δαπανά 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα για να υποστηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Αποφασισμένος να δώσει την μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ εμφανίζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται ακόμα και μέσα από τους κόλπους των Δημοκρατικών. “Είμαι έτοιμος να κριθώ” δήλωσε στο NBC News και επιβεβαίωσε πως θέλει να αναμετρηθεί ξανά σε τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο.

Συνεδριάζει στις δύο μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα Γραφεία του κόμματος.

Η διένεξη Κομισιόν – Ουγγαρίας μετατρέπεται σε σύγκρουση μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Όρμπαν στη Μόσχα. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε ότι στις εργασίες ευρωπαϊκών θεσμών το εξάμηνο της ουγγρικής προεδρίας η συμμετοχή δεν θα συμπεριλαμβάνει ως είθισται επιτρόπους, αλλά θα περιοριστεί σε τεχνικό επίπεδο.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι. Είχε διακοπεί προκειμένου οι νέοι συνήγοροι του κατηγορούμενου, του πρωην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Στη σύλληψη ενός άνδρα για τηλεφωνική απάτη, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου , οι οποίοι παράλληλα εξιχνίασαν άλλες έξι παρόμοιες υποθέσεις . Ο συλληφθείς τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη και προσποιούμενος τον γιατρό επικαλέστηκε δήθεν τραυματισμό στενού συγγενικού της προσώπου, πείθοντάς την να καταβάλει 10 χιλιάδες ευρώ . Τα χρήματα του καταβλήθηκαν από την γυναίκα. Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος σε συνεργασία με άλλο άτομο ετοίμαζε και άλλες απάτες, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη.

Απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο ΚΕΘΕΑ και στις δομές Ψυχικής Υγείας. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ενοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μοτοσικλέτα παρέσυρε και σκότωσε πεζό, στη διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με την Αγίου Αλεξάνδρου. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία.

Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος για τρεις ημέρες σε τρία Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, από τις 9 το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινικών και προκαρκινικών παθήσεων στο δέρμα. Σήμερα η εξέταση θα γίνεται στο 2ο Πολυδύναμο Κέντρο στον Νέο Κόσμο. Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-9239865

Νέα σειρά κυρώσεων επέβαλε η ΕΕ σε Ισραηλινούς εποίκους και Ισραηλινές μαχητικές ομάδες που ευθύνονται,, για «σοβαρές και συστηματικές» παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, αναφέρει σημερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, στη σκιά των πολύνεκρων πληγμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις σε τρία δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα, τα δύο στην Ερυθρά Θάλασσα και το τρίτο στη Μεσόγειο, υπό σημαία Κύπρου. Τις δύο από τις επιθέσεις επιβεβαιώνουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ως 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα