back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο τέλος για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας με στόχο την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Το μέτρο θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου στις 11.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα το κάνουμε, ενώ απέρριψε εκ νέου την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Όσον αφορά το ζήτημα της κάλυψης κενών στα περιφερειακά νοσοκομεία και την κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών, ο πρωθυπουργός απηύθυνε “τελευταία έκκληση”, όπως είπε, για να λυθεί το ζήτημα συναινετικά, “πριν αναγκαστούμε να πάμε σε μέτρα τα οποία είναι πιο σκληρά”.

Στη Βουλή κατατέθηκε η διάταξη για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Τα καθαρά έσοδα από την Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων τον Δεκέμβριο.

Κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα, και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί στρεβλώσεων στην αγορά, το σχόλιο του ΚΚΕ.

Νέα πολύνεκρα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Τρεις βομβαρδισμοί, κυρίως αυτός σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους. Η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για 57 νεκρούς και «δεκάδες» τραυματίες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, κατήγγειλαν «σφαγές» σε υποτιθέμενες «ασφαλείς ζώνες».

Οι σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών αυξήθηκαν κατά 21% το 2023, εξαιτίας των πολέμων σε διεθνές επίπεδο, αφήνοντας τους νεότερους στο έλεος «πολλαπλής κρίσης», αναφέρει έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης KidsRights που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το κύμα καύσωνα στη χώρα, με θερμοκρασίες ως και 43 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Πελοπόννησος και η Εύβοια.

«Στη δύσκολη μάχη αυτής της αντιπυρικής περιόδου, 833.722 πολίτες με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, καθάρισαν τα οικόπεδά τους” αναφέρει σε δήλωσή του πριν απο λίγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων καθώς και οι παιδικές χαρές και οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι του Δήμου, καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Στην πολιτική ατζέντα της ημέρας, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέπτεται σε μία ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες συναντήσεις με πολίτες θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί από τις 12 το μεσημέρι πολίτες που δεν είχαν καταφέρει να τον συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πύλη του εργοστασίου της στη Λάρυμνα θα βρεθεί στις 10.30 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια. Γίνεται πράξη το κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες της Αθήνας για μία πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, πράσινη και ασφαλή», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χαρης Δούκας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ που έκανε δεκτό αίτημα του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τα επιτρεπόμενα ύψη των κτιρίων.

Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει το CNN.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το συγκεκριμένο σχέδιο.

Το Ιράν χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε —για ακόμη μια φορά— να απαγορευθεί ο τύπος του ημιαυτόματου τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού προκατόχου του. «Βοηθήστε με να απαλλάξουμε τους δρόμους της Αμερικής από αυτά τα πολεμικά όπλα” είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Ως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα