back to top
31.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας όσον αφορά τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε 1 λεπτό μετά τις 7 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο, 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας, στα Χανιά.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι η περιοχή είναι συνηθισμένη σε αυτά τα μεγέθη σεισμών και υπογράμμισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε με σιγουριά για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο Έλληνας συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε σε περιοχή του Έβρου από πυρά αγνώστων, που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και ο τραυματισμός του συνοριοφύλακα εξετάζουν οι ελληνικές αρχές.

«Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Η επιδίωξή μας παραμένει μία: Κυπριακή Δημοκρατία με μία κυριαρχία σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σε ένα ενιαίο κράτος χωρίς ξένο στρατό κατοχής όπως ακριβώς το προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από την Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή.

«Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να επανενώσουμε την Κύπρο πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου» τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του από το προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο λιμάνι Χοντέιντα και τη γύρω περιοχή, στη δυτική Υεμένη ως αντίποινα στην επίθεση με drone που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι εναντίον του Τελ Αβίβ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στο μεταξύ, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίς σήμερα στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τόνισε ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ προτού ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει ομιλία σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τραυματίστηκε από τα πυρά του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου. “Κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα. Κανείς δεν μίλησε!”, είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές-επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι εντελώς δωρεάν.

Ανοιχτός για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνει σήμερα ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στις 11:00 θα γίνει η παρουσίαση 60 έργων γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης. Από τις 11:30 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η χορωδία MUSICA του Μεγάρου Μουσικής, η Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Ωδείου Αθηνών και οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ερμηνεύσουν, μεταξύ άλλων, έργα Ελλήνων συνθετών, όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάριου Τόκα, τα οποία την περίοδο της χούντας εξέφρασαν την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και έγιναν σύμβολα ελεύθερης έκφρασης και ψυχικής ανάτασης στη Μεταπολίτευση. Τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πολωνία καθώς ηττήθηκε με 69-57 από τη Γαλλία. Στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 7 το απόγευμα το Βέλγιο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 32 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα