back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Η πρώτη δημόσια ομιλία της Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλα τα επιτεύγματα του προέδρου Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Η Κάμαλα Χάρις χαιρέτισε σήμερα τον απολογισμό του Τζο Μπάιντεν, «απαράμιλλο στη σύγχρονη ιστορία» για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στην υποψηφιότητά της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία», δήλωσε η Χάρις, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο προς τιμήν αθλητών των πανεπιστημίων, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα και ανακοίνωσε τη στήριξή του σε εκείνη ως διάδοχό του.

«Κάθε ημέρα, ο πρόεδρός μας, Τζο Μπάιντεν, δίνει μάχη για τον αμερικανικό λαό και εμείς είμαστε βαθιά, βαθιά ευγνώμονες για την υπηρεσία του στο έθνος μας».

«Σε μία θητεία, έχει ήδη έναν καλύτερο απολογισμό σε σχέση με τους περισσότερους προέδρους που έκαναν δύο θητείες», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις δεν αναφέρθηκε ειδικά στη νέα της ιδιότητα ως κορυφαία υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται υπό το βάρος των ολοένα και αυξανόμενων πιέσεων από άλλα στελέχη των Δημοκρατικών.

Η ίδια ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Χ ότι θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τα μέχρι πρότινος κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ, που τώρα θα είναι η έδρα της προεκλογικής εκστρατείας της. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, νιώθει καλύτερα.

Από τους 263 Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και τους 23 Δημοκρατικούς κυβερνήτες, μέχρι στιγμής πάνω από 175 έχουν υποστηρίξει τη Χάρις, ενώ πολλές πολιτείες έχουν ήδη υποσχεθεί στη Χάρις περισσότερους από 500 αντιπροσώπους όταν το κόμμα συγκεντρωθεί για το συνέδριό του στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

Πολλά εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών: ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, εν ενεργεία υπουργοί όπως ο Πιτ Μπούτιτζετζ, οι κυβερνήτες Νιούσομ (Καλιφόρνια), Σαπίρο (Πενσιλβάνια) και Μέρφι (Νιου Τζέρσι), η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν κ.ά.

Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε, όμως, να κατέβει ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της, εάν εκείνη εξασφαλίσει το χρίσμα καθώς η Κάμαλα Χάρις προέρχεται από μια Πολιτεία που τείνει να ψηφίζει Δημοκρατικούς, όπως είναι η Καλιφόρνια.

Ίσως αυτός θα είναι ο λόγος για να ορίσει  ως υποψήφιο αντιπρόεδρο έναν πολιτικό ο οποίος θα προέρχεται από από μια άλλου τύπου -περισσότερο Ρεπουμπλικανική ή αμφιταλαντευόμενη- Πολιτεία ώστε να μπορέσει έτσι να αντλήσει ψήφους και από άλλες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Ο αμερικανικός ιστοχώρος Vox ξεχωρίζει ως πιθανούς υποψηφίους για την εν λόγω θέση:

Τον 67χρονο Ρόι Κούπερ, νυν κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας

Τον 51χρονο Τζος Σαπίρο, νυν κυβερνήτη της Πενσιλβάνια

Τον 46χρονο Αντι Μπεσίαρ, νυν κυβερνήτη του Κεντάκι

Τον 59χρονο Τζέι Μπι Πρίτζκερ, νυν κυβερνήτη του Ιλινόι

Τον 60χρονο Γεοουσιαστή από την Αριζόνα, Μαρκ Κέλι

Την 52χρονη Γκρέτσεν Γουίτμερ που είναι κυβερνήτης του Μίσιγκαν

Τον 42χρονο υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ

Τον 56χρονο κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ

 

Πηγή: The Guardian

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα